RÝCHLE papriky na zimu: Za 10 minút a sú hotové. Stačí pridať 3 prísady + korenie a zaliať ich horúcou vodou!

Ak nemáte času nazvyš, ale napriek tomu by ste si chceli v zime dopriať zeleninu pripravenú vlastnými rukami, vyskúšajte túto rýchlu konzerváciu papriky. Sú pripravené za desať minút a bez zdĺhavého varenia alebo sterilizácie.

Potrebujeme:

paprika – 1 kg
cesnak – 6 strúčikov
bobkový list – podľa potreby
celé čierne korenie – podľa potreby
cukor – 1 čajová lyžička na pohár
soľ – 2 čajové lyžičky na nádobu
ocot – 4 polievkové lyžice na pohár
voda – podľa potreby

Papriky dobre umyte, odstráňte stopky a jadrá a rozrežte ich pozdĺžne na štvrtiny. Umiestnite ich čo najtesnejšie do čistých a sterilizovaných 0,5 l pohárov. Z uvedeného množstva paprík sa získajú 3 poháre tejto veľkosti.

Cesnak očistite a každý strúčik nakrájajte na niekoľko menších kúskov a rozdeľte ich do pripravených pohárov s paprikou. Množstvo cesnaku môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Do každej nádoby pridajte aj niekoľko zrniečok čierneho korenia a jeden bobkový list.

Nakoniec obsah pohárov posypte lyžičkou cukru a dvoma lyžičkami soli, pridajte štyri lyžice octu a všetko zalejte vriacou vodou z kanvice. Poháre pevne uzavrite čistými a sterilizovanými (alebo ideálne novými a nepoužitými) viečkami, dôkladne ich poklepte, otočte hore dnom a nechajte pomaly vychladnúť.

Takto pripravená paprika bude chutiť ako čerstvá, vydrží až rok a bude chutná ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako prísada do šalátov a omáčok.

You Might Also Like