Rýchle orieškové dobrodružstvo z jedného vajíčka.

Jednoduché, rýchle a hlavne lacné!!! Dezert, ktorý stojí za vyskúšanie. Milujem črepníkové koláčiky, vtedy nepotrebujem ani váhu a príprava je veľmi jednoduchá.

K tomu aj tento skvelý zákusok, ktorý je finančne nenáročný, samozrejme za predpokladu, že oriešky máte domáce. Použila som menšiu šálku, iba o objeme 150 ml a tiež som použila iba malý plech, takže ak chcete koláč na klasický plech, dávku zdvojnásobte.

Suroviny

Cesto (1 šálka = 150 ml):
1 ks vajce
1 šálka kr. cukor
1 šálka olej
1 šálka mlieko
1 šálka polohrubá múka
1 šálka mleté ​​vlašské orechy
1/2 bal. prášok do pečiva

Krém:
300 ml mlieko
1 bal.vanilkový puding
4 lyžice kr. cukor
125 g maslo

 

Postup prípravy:

Vajíčko vyšľaháme s cukrom peny, postupne pridáme olej striedavo s mliekom a nakoniec zmiešanú múku s orieškami a práškom do pečiva.
Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
Mlieko ohrejeme pridáme cukor a pudingové prášky a klasicky uvaríme puding. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme nadýchaný krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto. Pekne uhladíme a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

You Might Also Like