Rýchle mäsové guľky pečené v rúre so zeleninou – Jednoduchý a chutný letný obed

Chutný a zdravý recept na zapekané fašírky so zeleninou je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a zároveň zdravé jedlo. Ako bonus, dokonca aj deti si zamilujú zeleninu v tejto neodolateľnej podobe.

Recept, ktorý pochádza z portálu toprecettes, obsahuje množstvo zdravých surovín, ako sú baklažán, cuketa, brokolica, paprika, paradajky a cesnak. S mletým mäsom, strúhankou a syrom mozzarellou sa z tejto zmesi vytvorí lahodné jedlo, ktoré poteší každého gurmána.

Ingrediencie:

  • 430 g mletého mäsa
  • 100 g nastrúhanej mozzarelly
  • 80 g strúhanky
  • 40 g + 1 PL nastrúhaného parmezánu
  • 3 malé cukety
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá paprika
  • 1 hlavička brokolice
  • 1 baklažán
  • 1 čajová lyžička byliniek
  • 1 čajová lyžička soli
  • olivový olej

Postup prípravy:

  1. Odstráňte končeky baklažánu a nakrájajte ho na kúsky.
  2. Vložte baklažán do skleneného pekáča.
  3. Nakrájajte cukety a pridajte ich do pekáča.
  4. Pridajte do pekáča nakrájanú brokolicu, papriku a premiešajte zeleninu rukou.
  5. V miske zmiešajte strúhanku s parmezánom, soľou, bylinkami a pretlačeným cesnakom.
  6. Túto zmes použite na dochutenie zeleniny v pekáči a pokvapkajte ju olivovým olejom.
  7. Pečte zeleninu 20 minút pri teplote 200°C.
  8. V druhej miske zmiešajte mleté mäso so zvyškom strúhanky, parmezánom a bylinkovou zmesou. Vytvarujte mäsové guľky.
  9. Na panvici opečte mäsové guľky.
  10. Nastrúhajte paradajky, pridajte parmezán a premiešajte v miske.
  11. Vyberte pekáč s zeleninou z rúry, pridajte mäsové guľky, mozzarellu a dochuťte pripravenou omáčkou.
  12. Pečte ešte 20 minút pri teplote 190°C.
  13. Hotovú mäsovo-zeleninovú zapekačku môžete servírovať. Dobrú chuť!

zdroj: toprecettes.org

You Might Also Like