Chutný a zdravý recept na zapekané fašírky so zeleninou je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a zároveň zdravé jedlo. Ako bonus, dokonca aj deti si zamilujú zeleninu v tejto neodolateľnej podobe.
Recept, ktorý pochádza z portálu toprecettes, obsahuje množstvo zdravých surovín, ako sú baklažán, cuketa, brokolica, paprika, paradajky a cesnak. S mletým mäsom, strúhankou a syrom mozzarellou sa z tejto zmesi vytvorí lahodné jedlo, ktoré poteší každého gurmána.
Ingrediencie:
- 430 g mletého mäsa
- 100 g nastrúhanej mozzarelly
- 80 g strúhanky
- 40 g + 1 PL nastrúhaného parmezánu
- 3 malé cukety
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá paprika
- 1 hlavička brokolice
- 1 baklažán
- 1 čajová lyžička byliniek
- 1 čajová lyžička soli
- olivový olej
Postup prípravy:
- Odstráňte končeky baklažánu a nakrájajte ho na kúsky.
- Vložte baklažán do skleneného pekáča.
- Nakrájajte cukety a pridajte ich do pekáča.
- Pridajte do pekáča nakrájanú brokolicu, papriku a premiešajte zeleninu rukou.
- V miske zmiešajte strúhanku s parmezánom, soľou, bylinkami a pretlačeným cesnakom.
- Túto zmes použite na dochutenie zeleniny v pekáči a pokvapkajte ju olivovým olejom.
- Pečte zeleninu 20 minút pri teplote 200°C.
- V druhej miske zmiešajte mleté mäso so zvyškom strúhanky, parmezánom a bylinkovou zmesou. Vytvarujte mäsové guľky.
- Na panvici opečte mäsové guľky.
- Nastrúhajte paradajky, pridajte parmezán a premiešajte v miske.
- Vyberte pekáč s zeleninou z rúry, pridajte mäsové guľky, mozzarellu a dochuťte pripravenou omáčkou.
- Pečte ešte 20 minút pri teplote 190°C.
- Hotovú mäsovo-zeleninovú zapekačku môžete servírovať. Dobrú chuť!
zdroj: toprecettes.org