Rýchle, lacné a nenáročné jedlo: Zapečené mleté ​​mäso so zemiakmi, smotanou a cibuľou!

Spread the love

Mleté mäso je v obchodoch často dostupnejšie a jeho príprava je tiež o poznanie menej náročná, než u veľkých kusov mäsa na steak a podobne. Je to teda ideálna surovina na prípravu rýchleho jedla.

Jednoduché, rýchle a chutné. Presne také je zapečené bravčové mäso, ktoré môžete spojiť so  zemiakmi a zeleninou. Získate tak mäso, prílohu i zeleninu spojené v jednom pokrme vďaka zapečeniu.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

  • mleté ​​bravčové mäso – 400 gramov
  • huby – 100-150 g
  • zemiaky – 6 kusov
  • cibuľa – 1 ks
  • vajcia
  • kyslá smotana – 1 šálka
  • cesnak – 2 strúčiky
  • soľ, korenie

Takto budeme postupovať:

Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na pásiky a huby na malé kúsky. Zmiešajte huby, cibuľu, mleté ​​mäso, soľ a korenie.

Zmiešajte smotanu s drveným cesnakom, pridajte vajcia, soľ a korenie. Do zapekacej misy vyskladajte polovicu zemiakov a pokryte ich náplňou. Navrch opäť naskladajte zemiaky a zalejte ich pripravenou omáčkou. Pečte pri 180-200 stupňoch jednu hodinu. Posledných 5 minút pridajte k zapečeniu na povrch strúhaný syr.

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: jemchyjinka.ru

You Might Also Like