Objavte tento jedinečný recept na pagáče, ktoré sú mäkkučké aj po dvoch dňoch a chutia úžasne. Vďaka rýchlej príprave a výnimočnej chuti sa stali obľúbeným riešením pre rôzne oslavy a svadby. Vyskúšajte tento recept, ktorý vám z jednej dávky pripraví až 120 kusov pagáčikov.
Ingrediencie:
- 250 g Hera (maslo)
- 250 g strúhaný tvrdý syr
- 250 ml kyslá smotana
- 2 vajcia
- 500 g polohrubej múky
- 2 balíčky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soli
- 1 vajce na potretie
- Rôzne semienka na posypanie: rasca, sezam, ľan, slnečnica
Postup:
- V mise zmiešajte všetky suroviny (okrem semienok) na cesto.
- Cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku a rozvaľkajte na hrúbku približne 1 cm.
- Vykrajujte pagáčiky pomocou klasického vykrajovátka alebo obyčajného skleneného pohára.
- Pagáčiky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte semienkami alebo korením (rasca, ľan, sezam, slnečnica).
- Pečte 12 až 20 minút pri teplote 170 °C. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry, preto sledujte pagáče, kým nezískajú zlatistú farbu.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj foto+text: Báječná vareška