Túžite po chutnom a zdravom jedle? Skúste tieto rýchle prírodné kuracie prsia na cesnaku, ktoré sú oveľa lepšie než tradičná rezeň v trojobale. Potešte svoje chuťové poháriky týmto jednoduchým a výborným receptom.
Kuracie prsia na cesnaku v krémovej omáčke sú rýchly a vynikajúci nápad na hlavné jedlo. Tento recept sme našli na youtube a prispôsobili ho na slovenskú kuchyňu.
Potrebujeme (2 porcie):
- 2 veľké kuracie prsia
- 5-6 strúčikov cesnaku (nasekaný)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 stredná cibuľa
- 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1/2 šálky hustej smotany na šľahanie
- Olivový olej
- Maslo
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
- Soľ a korenie (podľa potreby)
-
- 1 kocka kuracieho vývaru (ak používate vodu)
Postup:
- Kuracie prsia nepoklepeme, ale dáme pod fóliu a jemne pobúchame drevenou rúčkou alebo valčekom, aby sa štruktúra mäsa nenarušila a bolo jemnejšie.
- Ochutíme kuracie prsia soľou a korením.
- Očistíme a nadrobno nakrájame 5-6 strúčikov cesnaku a cibuľu.
- Dva strúčiky cesnaku rozpučíme pomocou noža, nemusíme ich očistiť.
- Na panvicu nalejeme olivový olej a pridáme maslo. Zahrejeme a pridáme rozpučené strúčiky cesnaku, aby prevoňali olejovo-maslový základ.
- Na panvicu dáme kuracie prsia a necháme z oboch strán prepiecť (ak je potrebné, môžeme pridať viac oleja).
- Odstavíme kuracie prsia z panvice a odložíme ich bokom. Vyberieme aj cesnak a pridáme ešte lyžicu masla.
- Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju opiecť dozlatista.
- Pridáme nakrájaný cesnak a smažíme ho spolu s cibuľou 10-15 minút.
- Na panvicu potom nalejeme vodu alebo kurací vývar. Ak používate vodu, rozdrobíme na panvicu aj kocku kuracieho bujónu.
- Pridáme citrónovú šťavu (cca 1 lyžičku) a necháme prevariť.
- Teraz pridáme oregano, petržlenovú vňať a ochutíme soľou a korením podľa potreby.
- Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevariť do požadovanej konzistencie.
- Vrátime kuracie prsia na panvicu a necháme ich v omáčke prehriať po dobu 1 minúty.
A hotovo! Teraz môžete podávať tento lahodný pokrm. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Break the Spice