Rýchle a chutné kuracie prsia NA CESNAKU – stokrát lepšie, ako rezeň v trojobale! Iné už nerobím

Túžite po chutnom a zdravom jedle? Skúste tieto rýchle prírodné kuracie prsia na cesnaku, ktoré sú oveľa lepšie než tradičná rezeň v trojobale. Potešte svoje chuťové poháriky týmto jednoduchým a výborným receptom.

Kuracie prsia na cesnaku v krémovej omáčke sú rýchly a vynikajúci nápad na hlavné jedlo. Tento recept sme našli na youtube a prispôsobili ho na slovenskú kuchyňu.

Potrebujeme (2 porcie):

  • 2 veľké kuracie prsia
  • 5-6 strúčikov cesnaku (nasekaný)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 stredná cibuľa
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky hustej smotany na šľahanie
  • Olivový olej
  • Maslo
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie (podľa potreby)
    • 1 kocka kuracieho vývaru (ak používate vodu)

Postup:

  1. Kuracie prsia nepoklepeme, ale dáme pod fóliu a jemne pobúchame drevenou rúčkou alebo valčekom, aby sa štruktúra mäsa nenarušila a bolo jemnejšie.
  2. Ochutíme kuracie prsia soľou a korením.
  3. Očistíme a nadrobno nakrájame 5-6 strúčikov cesnaku a cibuľu.
  4. Dva strúčiky cesnaku rozpučíme pomocou noža, nemusíme ich očistiť.
  5. Na panvicu nalejeme olivový olej a pridáme maslo. Zahrejeme a pridáme rozpučené strúčiky cesnaku, aby prevoňali olejovo-maslový základ.
  6. Na panvicu dáme kuracie prsia a necháme z oboch strán prepiecť (ak je potrebné, môžeme pridať viac oleja).
  7. Odstavíme kuracie prsia z panvice a odložíme ich bokom. Vyberieme aj cesnak a pridáme ešte lyžicu masla.
  1. Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju opiecť dozlatista.
  2. Pridáme nakrájaný cesnak a smažíme ho spolu s cibuľou 10-15 minút.
  3. Na panvicu potom nalejeme vodu alebo kurací vývar. Ak používate vodu, rozdrobíme na panvicu aj kocku kuracieho bujónu.
  4. Pridáme citrónovú šťavu (cca 1 lyžičku) a necháme prevariť.
  5. Teraz pridáme oregano, petržlenovú vňať a ochutíme soľou a korením podľa potreby.
  6. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevariť do požadovanej konzistencie.
  7. Vrátime kuracie prsia na panvicu a necháme ich v omáčke prehriať po dobu 1 minúty.

 

A hotovo! Teraz môžete podávať tento lahodný pokrm. Dobrú chuť!

Videorecept: 

 

zdroj: Break the Spice

You Might Also Like