Sušienková roláda bez pečenia je dezert, ktorý si okamžite získa vaše srdce. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, a zároveň výsledok je úžasný – roláda mizne zo stola rýchlosťou blesku. Ideálna voľba pre slávnostný stôl či ako lahodná pochúťka pre vašich blízkych.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu iladies a vychutnajte si túto neodolateľnú maškrtu spolu so svojimi blízkymi.
Potrebujeme: Na základ:
- 250 g sušienok
- 80 g práškového cukru
- 80 g masla
- 30 g mletého kokosu
- 2 PL kakaového prášku
- 50 ml čiernej kávy
- 50 ml rumovej esencie
- 6 PL marhuľového džemu
Na krém:
- 20 g hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 12 g vanilkového cukru
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
- 30 g mletého kokosu
Iné:
- mletý kokos na posypanie
Postup:
- Pomelieme sušienky a dáme ich do misy. Pridáme práškový cukor, kokosové vločky, kakaový prášok, džem, zmäknuté maslo, kávu a rumovú esenciu. Ručne vymiešame na hladké cesto a odložíme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca nasypeme múku, pridáme vanilkový cukor a pár lyžíc mlieka. Dobre premiešame a vmiešame zvyšné mlieko. Na miernom ohni varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Následne vmiešame strúhaný kokos.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme kokosovú zmes a vymiešame do hladka.
- Na pracovnú dosku si dáme papier na pečenie, poprášime práškovým cukrom. Prenesieme naň sušienkové cesto a vytvarujeme obdĺžnik s rozmerom 25 x 30 cm. Na dlhých okrajoch necháme voľné asi 2 cm od okraja. Na zvyšok plochy rovnomerne natrieme krém. 5. Pomocou papiera na pečenie zvinieme roládu. Na vrchu posypeme strúhaným kokosom a odložíme na pár hodín do chladničky.
- Po vychladnutí stačí už len nakrájať a môžeme podávať. Dobrú chuť!
zdroj: iladies.ro