Jednoduché a rýchle recepty sú stále veľmi obľúbené, a preto vám prinášame skvelý tip na chutnú večeru, ktorú zvládnete pripraviť za pár minút. Táto lahodná kuracina na trochu iný spôsob, nazývaná Friduš, sa vyznačuje jednoduchou prípravou a nezvyčajnou kombináciou chutí. Recept sme našli na youtube kanáli Jana C.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs alebo stehenných rezňov
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky škrobu
- 1 polievková lyžica kečupu
- 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
- 1/2 – 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- 1/2 – 1 čajová lyžička karí
- 1 stredne veľká cibuľa
- 3-5 strúčikov cesnaku
- olej na vyprážanie
Postup:
- Začnite tým, že nakrájate kuracie prsia na tenšie plátky a cibuľu na kocky.
- Do misky pridajte vajcia, škrob, kečup, korenie, soľ, mletú papriku a karí. Pridajte aj pretlačený cesnak a všetko dôkladne premiešajte metličkou.
- Do zmesi pridajte nakrájanú cibuľu a znovu premiešajte.
- Pridajte nakrájané mäso a premiešajte vidličkou. Potom zmes prekryjte fóliou a nechajte marinovať v chladničke minimálne dve hodiny, ideálne cez noc.
- V rúre upražte hranolky pri teplote 220°C počas 18-20 minút.
- Na panvici s horúcim olejom opražte naložené mäso a občas premiešavajte. Podlejte vodou, aby sa mäso nepripaľovalo, a nechajte na panvici, kým mäsko nie je hotové.
- Podávajte s hranolkami, tatárskou omáčkou a zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: Jana C.