Rýchla kuracia zmes: Chutí skvele a uvarené máte za pár minút. Po tomto jedle sa budete olizovať až za ušami

Jednoduché a rýchle recepty sú stále veľmi obľúbené, a preto vám prinášame skvelý tip na chutnú večeru, ktorú zvládnete pripraviť za pár minút. Táto lahodná kuracina na trochu iný spôsob, nazývaná Friduš, sa vyznačuje jednoduchou prípravou a nezvyčajnou kombináciou chutí. Recept sme našli na youtube kanáli Jana C.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs alebo stehenných rezňov
  • 2 vajcia
  • 2 čajové lyžičky škrobu
  • 1 polievková lyžica kečupu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • 1/2 – 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 1/2 – 1 čajová lyžička karí
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Začnite tým, že nakrájate kuracie prsia na tenšie plátky a cibuľu na kocky.
  2. Do misky pridajte vajcia, škrob, kečup, korenie, soľ, mletú papriku a karí. Pridajte aj pretlačený cesnak a všetko dôkladne premiešajte metličkou.
  3. Do zmesi pridajte nakrájanú cibuľu a znovu premiešajte.
  4. Pridajte nakrájané mäso a premiešajte vidličkou. Potom zmes prekryjte fóliou a nechajte marinovať v chladničke minimálne dve hodiny, ideálne cez noc.
  5. V rúre upražte hranolky pri teplote 220°C počas 18-20 minút.
  6. Na panvici s horúcim olejom opražte naložené mäso a občas premiešavajte. Podlejte vodou, aby sa mäso nepripaľovalo, a nechajte na panvici, kým mäsko nie je hotové.
  7. Podávajte s hranolkami, tatárskou omáčkou a zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!

Video návod:

zdroj: Jana C.

You Might Also Like