Rýchla a lahodná BOUNTY torta, ktorá sa rozplýva na jazyku: Objavte jednoduchý a úžasný recept!

Rýchla a lahodná BOUNTY torta, ktorá sa rozplýva na jazyku: Objavte jednoduchý a úžasný recept!

Máme pre vás mimoriadne chutný recept na rýchlu a jednoduchú BOUNTY tortu, ktorá sa topí v ústach a pripomína vám chuť z detstva. Táto úžasná pochúťka vás a vašich blízkych určite ohromí svojou lahodnou chuťou a jednoduchosťou prípravy.

Inšpirovali sme sa famóznym receptom z YouTube kanála Ellen´s Kitchen na tú najlepšiu bounty tortu. Budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

Ingrediencie:

**Cesto:**
– 3 vajcia
– 80 g kryštálového cukru
– 80 g pšeničnej múky
– 20 g kakaového prášku
– 50 ml mlieka
– 30 ml rastlinného oleja
– štipku soli
– 1 PL prášku do pečiva

**Plnka:**
– 200 ml mlieka
– 100 g masla
– 80 g kryštálového cukru
– 250 g strúhaného kokosu
– 100 g kondenzovaného mlieka

**Poleva:**
– 80 ml smotany na šľahanie
– 100 g čokolády

Postup:

1. V mise zmiešajte vajcia, soľ a cukor. Použite mixér a šľahajte zmes 5-7 minút, kým nevznikne pena.
2. Pridajte olej, mlieko a opäť prešľahajte.
3. Preosejte múku, kakaový prášok a prášok do pečiva do zmesi a všetko dôkladne premiešajte špachtľou.
4. Pripravte tortovú formu vystlanú potravinárskou fóliou a nalejte do nej cesto.
5. Pečte cesto v predhriatej rúre pri teplote 180°C po dobu 30 minút.
6. Zatiaľ si pripravte plnku: V rajničke zmiešajte cukor, mlieko, zmäknuté maslo a kondenzované mlieko. Zmes privedte do varu, pridajte kokos a za stáleho miešania varíme 2-3 minúty na miernom ohni.
7. Upečené cesto rozdeľte na tri vodorovné časti a jednu časť položte na dno formy. Pokropíme smotanou alebo mliekom a nanesieme polovicu kokosovej zmesi.
8. Položte druhú časť cesta, pokropíme mliekom a pridajte zvyšok kokosovej zmesi.

9. Nakoniec položte poslednú časť cesta a potrite ju mliekom. Prekryjte fóliou a dajte do chladničky na 2-3 hodiny.

10. Pripravte polevu: Vodným kúpelom roztopte čokoládu so smotanou na šľahanie. Následne nanesiete pripravenú polevu na tortu.

11. Po stuhnutí polevy môžete tortu servírovať a vychutnať si túto úžasnú pochúťku.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Ellenina kuchyňa

You Might Also Like