POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
250 gramov masla,
200 gramov práškového cukru,
2 vajcia,
450 gramov hladkej múky,
2 lyžicčy prášku do pečiva,
3 lyžice kakaového prášku.
Plnka:
100 gramov masla,
200 gramov práškového cukru,
750 gramov nízkotučného krémového tvarohu,
1 lyžica citrónovej šťavy,
3 vajcia,
1 balíček vanilkového pudingu zlatý klas.
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO:
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, rozdelíme v pomere 2/3 a 1/3. 2/3
rozvaľkáme, dáme na vymasteny plech (klasicky, nie tortova forma). Zvyšnú časť si necháme na roztrhanie na vrch koláča. Ja dávam radšej papier na pečenie.
Plnka sa robí nasledovne:
100 gramov masla necháme rozpustiť a vymiešame spolu so 750 gramami tvarohu, 1 lyžicou citrónovej šťavy, 3 vajíčkami, 200 gramami práškového cukru a 1 balíčkom vanilkového pudingu zlatý klas.
Všetko vymiešame do krémovej konzistencie. Vymiešanú plnku dáme na cesto. Zvyšnú tretinu cesta roztrháme na malé kúsky a rovnomerne ukladáme na povrch. Piecť 35-40 minút v strednej časti rúry pri 175 stupňoch.
Kolacik robím z klasického masla a dávam hnedý cukor (ten si pomeliem na elektrickom mlynčeku aby som mala práškový. Toho cukru dávam aj menej ako je v recepte a nam sa zdá dosť sladký.