Ruský šalát z červenej repy: Mega zdravý a nesmierne chutný!

Výborný recept, ktorý Vás veľmi príjemne prekvapí. Je ľahký jeho chuť je vynikajúca. Všetkým ho odporúčam.

Ingrediencie:

1 červená repa
800 g zemiaky
4 nakladané uhorky
1 cibuľa
pár vetvičiek listového petržlenu
3 lyžice oleja
200 g kyslá smotana
1,5 lyžice cukor
1 lyžica ocot
trocha soli
čerstvo mleté ​​čierne korenie

Očistenú červenú repu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 1 hodinu a 15 minút. Necháme ju vychladnúť a potom ju ošúpeme. Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme ich v šupke domäkka. Keď trochu vychladnú, tiež ich olúpeme a potom necháme úplne vychladnúť.

Zemiaky a červenú repu nakrájame na kocky. Cibuľu a nakladanú uhorku nasekáme na drobné kocky. Všetky suroviny vložíme do misy, pridáme kyslú smotanu a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Prilejeme olej, dobre premiešame a podľa potreby dochutíme soľou, korením, octom a cukrom.

Ak by sme chceli sýtejšiu verziu, nahradíme kyslú smotanu majonézou. Šalát môžeme podávať s čerstvým pečivom ako samostatný pokrm alebo ako prílohu k hlavnému jedlu – bravčovú pečienku, kuraciemu mäsu či k rybám.

You Might Also Like