Na prípravu karamelo-kokosovej rolády s banánom budeme potrebovať:
Orechová náplň:
100 g cukor kryštálový
100 g cukor kryštálový
0,175 l mlieko
130 g orechy vlašské pomleté
Kokosová náplň:
150 g cukor kryštálový
150 g cukor kryštálový
150 g maslo
6 PL vody
70 g sušené mlieko
200 g kokosovej múčky
Ďalej budem potrebovať:
1 ks oblátka tortová
1 ks oblátka tortová
2 ks banány

POSTUP:
Pripravíme si orechovú náplň a to tak, že cukor dáme skaramelizovať.

Hrniec odstavíme z ohňa a opatrne prilejeme mlieko. Vrátime naspäť na oheň a necháme chvíľu povrieť, aby sa karamel roztopil v mlieku.

Postupne prisypávame orechy, premiešame a odstavíme. Kým si pripravíme druhú náplň, orechy stihnú vpiť všetko mlieko.

Na kokosovú náplň si dáme rozpustiť maslo, cukor a vodu. Chvíľu povaríme.

Hrniec odstavíme z ohňa, primiešame sušené mlieko, už nevaríme.
Vysypeme kokosovú múčku, premiešame.

Na tortovú oblátku nanesieme orechovú náplň, pekne uhladíme.

Na orechovú plnku nanesieme kokosvú náplň, opäť uhladíme.

Uložíme banány alebo iné ovocie a stočíme do rolády. Dbáme na to, aby obe plnky boli teplé, čím oblátka zmäkne a pekne sa prispôsobí.

Roládu zabalíme do alobalu a dáme do chladničky vychladiť.

Vychladenú roládu narežeme a ľubovoľne ozdobíme.
