Rezy s vaječným likérom od Zuzky – najlepšia dobrota akú som kedy jedla!

Spread the love

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

5 lyžíc polohrubej múky

2-3 lyžice horúcej vody

2 lyžice oleja

4 lyžice cukru

2 lyžice kakaa

0,5 prášku do pečiva

džem na potretie

Vajcia vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou do hustej peny, zašľahajte olej a na koniec vmiešajte zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku. Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 200 ° C 5-10 minút. Až piškóta vychladne, potrite ho džemom (napr. marhuľovým), zabráni vsakovaniu vlhkosti.

Krém:

500ml mlieka

2 vanilkové pudingy

cukor podľa chuti

160ml vaječného koňaku

250g zmäknutého masla

3 lyžice práškového cukru

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešajte koňak a premiešajte. Akonáhle hmota vychladne, zašľahajte ju po častiach do masla našľahaného s práškovým cukrom. Svetlú náplň rozotrite na džemom potretý plát.

Parížska šľahačka:

rastlinná šľahačka na šľahanie (ja ju kúpila v zdravej výžive)

2 lyžice kakaa

cukor podľa chuti

Šľahačku vyšľahajte a vmiešajte do nej cukor i kakao. Takto pripravenú parížsku šľahačku rozotrite na pudingový krém a povrch ozdobte zubatou stierkou.

Na ozdobu:

vaječný likér

čokoládová ryža

Múčnik pokvapkajte trochou likéru a posypte čokoládovými šupinkami.

You Might Also Like