Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
5 lyžíc polohrubej múky
2-3 lyžice horúcej vody
2 lyžice oleja
4 lyžice cukru
2 lyžice kakaa
0,5 prášku do pečiva
džem na potretie
Vajcia vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou do hustej peny, zašľahajte olej a na koniec vmiešajte zmes múky, kakaa a kypriaceho prášku. Rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 200 ° C 5-10 minút. Až piškóta vychladne, potrite ho džemom (napr. marhuľovým), zabráni vsakovaniu vlhkosti.
Krém:
500ml mlieka
2 vanilkové pudingy
cukor podľa chuti
160ml vaječného koňaku
250g zmäknutého masla
3 lyžice práškového cukru
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešajte koňak a premiešajte. Akonáhle hmota vychladne, zašľahajte ju po častiach do masla našľahaného s práškovým cukrom. Svetlú náplň rozotrite na džemom potretý plát.
Parížska šľahačka:
rastlinná šľahačka na šľahanie (ja ju kúpila v zdravej výžive)
2 lyžice kakaa
cukor podľa chuti
Šľahačku vyšľahajte a vmiešajte do nej cukor i kakao. Takto pripravenú parížsku šľahačku rozotrite na pudingový krém a povrch ozdobte zubatou stierkou.
Na ozdobu:
vaječný likér
čokoládová ryža
Múčnik pokvapkajte trochou likéru a posypte čokoládovými šupinkami.