Rezy Maková panenka BEZ ZRNKA MÚKY: To cesto je ako pena, stačí pridať krém a máte luxusný dezert, ktorý triumfne aj drahé torty!

Spread the love

Rozmery formy: 24 × 28 cm

Zloženie:

Makový korpus:

8 bielok
1/2 šálky cukru
4 žĺtky
1 šálka suchého maku
1 pohár kokosových vločiek
1 pohár mletých mandlí

Pudingový krém:

350 ml mlieka
4 žĺtky
2 krémové pudingy
5 lyžíc cukru
vanilkový cukor
kože z jedného citróna
200 g masla

Na namáčanie:

šťava vymačkaná z polovice citróna
100 ml prevarenej vody

Poleva:

200 g bielej čokolády
4 lyžice mlieka
2 lyžice masla

Postup:

Rozdelíme si prísady na cesto na polovicu a pečieme na dvoch samostatných plechoch. Môžete tiež upiecť jeden makový korpus a prekrojiť ho na polovicu, ale potom bude doba pečenia dlhšia. Bielky vyšľaháme na pevnú penu. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Keď bude hmota lesklá, postupne vmiešajte žĺtka. Do bielok vmiešajte mak, kokosové vločky, mandle a jemne ich premiešajte lyžičkou. Dajte cesto do formy, ktorá je vystlaná papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 170 stupňov. Pečte asi 20 minút.

Pripravíme pudingový krém. Varíme 200 ml mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšné mlieko zmiešajte s vaječnými žĺtkami a pudinkových práškom. Nalejte zmes do vriaceho mlieka (zložte vtedy mlieko z plameňa) a premiešajte. Dajte späť na plameň a miešajte, kým sa nevytvorí puding a nechajte vychladnúť. Maslo vyšľaháme pri izbovej teplote, postupne pridáme puding a citrónovú kôru. Cesto pokvapkáme šťavou z citróna a vody. Na cesto navrstvíme pudingový krém a zakryte ho druhým cestom. V hrnci roztopte čokoládu, maslo a mlieko a nalejte na hornú časť cesta. Dajte do chladničky.

Zdroj: woman.tiscali.cz

You Might Also Like