• Home
  • Pomázanky
  • Výborná cuketová pomazánka, ktorá vám vydrží celú zimu a pochutí si na nej celá rodina
0 0
Výborná cuketová pomazánka, ktorá vám vydrží celú zimu a pochutí si na nej celá rodina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg žltej Cuketa
150 g Cibuľa
100 g Kečup
2pl Olej
1pl Ocot
1 čl Soľ
1 čl Kryštálový cukor
p.ch. Strúčiky cesnaku

Výborná cuketová pomazánka, ktorá vám vydrží celú zimu a pochutí si na nej celá rodina

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak máte veľa cukiet, pripravte si do zásoby chutné nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom.

(Visited 1 503 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cuketu umyjeme a osušíme. Používajte mladú cuketu, ktorá nemá vo vnútri veľké jadierka.
Cuketu nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do hrnca a varíme, kým sa cuketa nerozvarí. Ak nemáte veľa času, môžete cuketu rozomlieť na mäsovom mlynčeku.

2
Hotovo

Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme k rozvarenej cukete, osolíme, pridáme cukor a okoreníme podľa chuti.

3
Hotovo

Pridáme olej, kečup a na malom ohni ešte dusíme cca 2-3 hodiny. Občas premiešame, aby sa cuketa nepripálila. Doba dusenia záleží od cukety, podľa toho, koľko vody pustí, preto varte cuketu do požadovanej hustoty nátierky.

4
Hotovo

Pridáme ocot a dusíme ďalších 10 minút. Potom nátierku odstavíme, naplníme do pohárov a poriadne uzatvoríme.

5
Hotovo

Otočíme hore nohami, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Skladujeme v tmavej, chladnej komore.Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Kurča v smotanovej horčicovej omáčke! Hody pre celú rodinu z jedného hrnca
Ďalší
Stačí len 30 minút a vykúzlite tú najlepšiu zmes na špagety. Doma sa jej nevieme nabažiť!
Predošlý
Kurča v smotanovej horčicovej omáčke! Hody pre celú rodinu z jedného hrnca
Ďalší
Stačí len 30 minút a vykúzlite tú najlepšiu zmes na špagety. Doma sa jej nevieme nabažiť!