• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Toto sú tie najlepšie plnené papriky v paradajkovej omáčke, aké som kedy jedla!
0 0
Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Toto sú tie najlepšie plnené papriky v paradajkovej omáčke, aké som kedy jedla!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Mäsová plnka
5 ks Paprika
500 g Mleté bravčové mäso
100 g Ryža
3 ks Strúčiky cesnaku
3 ks Vajcia
1 ks Cibuľa
1ČL Soľ
Čierne korenie
Na omáčku
1a1/2 ČL Kryštálový cukor
1a1/2 ČL Soľ
6PL domáci Kečup
300 g Paradajkový pretlak
1a1/2 l Voda
2-3 ks Bobkový list
3 guličky Čierne korenie
2 guličky Olej
Na zápražku
4 PL Olej
2,5 PL Hladká múka
200 ml Voda
1 PL sladkej Mletá červená paprika

Tento recept sa u nás dedí z generácie na generáciu: Toto sú tie najlepšie plnené papriky v paradajkovej omáčke, aké som kedy jedla!

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Mäsová plnka

  • Na omáčku

  • Na zápražku

Popis

Zdieľať

Neviem, ako vy, ale ja by som mohla jesť plnenú papriku pokojne aj každý deň. Ale nie hocijakú, len túto – takú, akú pripravovali naše babičky!

(Visited 968 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mäso spojíme s ostatnými prísadami na prípravu masovej náplne a dobre premiešame.

1 a 1/2 l vody dáme na plameň. Pridáme cukor, soľ, čierne korenie a bobkový list a necháme zovrieť.

Papriky naplníme mäsovou zmesou a zo zvyšku hmoty vytvarujeme guličky. Do vody dáme variť najskôr papriky a po asi štvrť hodinke pridáme aj guľôčky. Do vody pridáme aj pretlak zmiešaný s kečupom a necháme povariť 15-20 minút.

2
Hotovo

Na zápražku klasicky necháme zohriať olej a speníme na ňom múku, keď zhnedne, pridáme papriku, premiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme prevariť a miešame, aby v zmesi neboli hrudky.

3
Hotovo

Z vody vyberieme papriky a guličky (aj korenie a bobkový list), pridáme zápražku a dobre premiešame – ja celú zmes vždy ešte aj rozmixujem. Necháme ešte chvíľu povariť a môžeme podávať.

Dobrou chuť!

Lydia

Predošlý
Bravčové plátky na mede s horčicou a cesnakom s pečenými zemiakmi! Najlepšie papáničko na svete!
Ďalší
Konečne som našla náhradu za kalorické šaláty. Zdravý šalát z červenej repy s cesnakom pripravený už za 5 minút!
Predošlý
Bravčové plátky na mede s horčicou a cesnakom s pečenými zemiakmi! Najlepšie papáničko na svete!
Ďalší
Konečne som našla náhradu za kalorické šaláty. Zdravý šalát z červenej repy s cesnakom pripravený už za 5 minút!