• Home
  • Koláče
  • TALIANSKA BÁBOVKA, ktorú keď raz vyskúšate, už ju nikdy nevymažete ZO SVOJEJ ZBIERKY RECEPTOV!
0 0
TALIANSKA BÁBOVKA, ktorú keď raz vyskúšate, už ju nikdy nevymažete ZO SVOJEJ ZBIERKY RECEPTOV!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

TALIANSKA BÁBOVKA, ktorú keď raz vyskúšate, už ju nikdy nevymažete ZO SVOJEJ ZBIERKY RECEPTOV!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento taliansky koláčik je známy po celom svete. Je tak mäkký, svieži a voňavý. Pripravuje sa na Veľkú noc, Vianoce alebo na akúkoľvek slávnosť. Na vytvorenie tejto pochúťky som musela vyskúšať viac, než len jeden recept …

Výsledok bude ešte lepší, ak pečivo pripravíte vopred, aby po niekoľkých dňoch v chladničke dokonale nasiaklo sušeným ovocím a ďalšími ingredienciami. Po 2-3 dňoch je možné bábovku narezať.

(Visited 3 280 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rozdrvte si droždie s 2 lyžicami cukru. Pridajte k tomu 3-4 lyžice teplého mlieka, 2 lyžice múky, 1 vanilkový cukor a dobre premiešajte. Nechajte zmes odpočinúť na 15 minút, kým sa na povrchu nevyskytnú malé bublinky.

2
Hotovo

Do misky si preosejte 260g múky, vylejte do nej teplé mlieko a dobre premiešajte. Výsledná hmota by mala byť lepkavá, mazľavá. Pridajte do nej pripravené droždie.
Cesto vypracujte do jednotnej konzistencie, kým sa vám prestane lepiť na ruky a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste po dobu 1-2 hodín.

3
Hotovo

Cesto mieste, kým sa celá múka neabsorbuje a nechajte ho vykysnúť ďalšie 2 hodiny na teplom mieste.
Sušené a kandizované ovocie si nakrájajte na malé kúsky. Ak si chcete pripraviť bábovku i s orechami, teraz je ten správny čas na ich pridanie (tiež ich nakrájajte na menšie kúsky).

4
Hotovo

Premieste si cesto ešte raz a vymažeme si maslom formu na pečenie. Vložte do nej cesto a nechajte vykysnúť ďalšiu hodinu na teplom mieste. Následne pečte pri 180 stupňoch 45-50 minút.

5
Hotovo

Bábovku môžete potrieť rozšľahaným bielkom a orechy, ale bude stačiť aj to, keď ju pred vložením do rúry potriete vaječným žĺtkom.

6
Hotovo

Povrch upečenej talianskej bábovky môžete potrieť rozohriatou marmeládou s trochou vody. Dozdobiť sa dá aj zvyšnými orechmi alebo sušeným ovocím, fantázii sa medze nekladú.

7
Hotovo

Výborne sa hodí k horúcej čokoláde, kakau, káve alebo čaju. S akýmkoľvek nápojom spolu vytvoria neprekonateľnú kombináciu.

Podeľte sa s receptom aj s vašimi priateľmi!

Lydia

Predošlý
Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu
Ďalší
Výborne sa hodí k horúcej čokoláde, kakau, káve alebo čaju. S akýmkoľvek nápojom spolu vytvoria neprekonateľnú kombináciu. Podeľte sa s receptom aj s vašimi priateľmi!
Predošlý
Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu
Ďalší
Výborne sa hodí k horúcej čokoláde, kakau, káve alebo čaju. S akýmkoľvek nápojom spolu vytvoria neprekonateľnú kombináciu. Podeľte sa s receptom aj s vašimi priateľmi!