• Home
  • Hlavné jedlá
  • Myslíte si, že ponárať kuracie prsia do vajcia a múky je to najlepšie? TENTO nový nápad je geniálny
0 0
Myslíte si, že ponárať kuracie prsia do vajcia a múky je to najlepšie? TENTO nový nápad je geniálny

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
4 ks Kuracie prsia
30 g Horčica
50 g Majonéza
40 g Med
3-4 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Soľ
p.ch. Mletá červená paprika
30 ml Olej

Myslíte si, že ponárať kuracie prsia do vajcia a múky je to najlepšie? TENTO nový nápad je geniálny

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Kuracie rezne patria k tým druhom jedál, ktoré je jednoducho nemožné prestať milovať. Jemné kuracie mäso v korení a zlatom obale – ideálne pre všetky príležitosti. Zvykli sme si na vyprážanie rezňov na panvici, ktoré predtým namočíme do vajec a potom múky.

Dá sa to však aj inak. Povieme vám, ako si upiecť kuracie rezne bez toho, aby ste k tomu potrebovali múku a vajcia. Toto jedlo je darom pre tých, ktorí dávajú prednosť šťavnatému mäsu a neradi si umývajú ruky od prilepenej strúhanky.

(Visited 1 289 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na prípravu marinády si zmiešajte horčicu, slnečnicový olej, prelisovaný cesnak, tekutý med a majonézu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Skvele sa k tomu hodí aj červená mletá paprika alebo trochu čili. Všetko dobre premiešajte.

2
Hotovo

Mäso opláchnite pod vodou, osušte papierovou utierkou a narežte na tenké plátky.

3
Hotovo

Prikryte ho napr. sáčkom a dôkladne vyklepte. Kúsky mäsa následne vložte do hlbokej nádoby, zalejte ich marinádou a nechajte postáť na 1-2 hodiny.

4
Hotovo

Marinované mäso poukladajte na plech vystlatým papierom na pečenie, nalejte na neho zvyšnú marinádu a vložte plech do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Nechajte piecť 40 minút.

5
Hotovo
6
Hotovo

Gratulujeme, šťavnaté kuracie rezne sú hotové! Odporúčame vám podávať ich s obľúbenou omáčkou a zeleninovým šalátom. Takáto chutná večera osloví všetkých členov vašej rodiny.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Chutný jablkový múčnik, ktorý zvládne pripraviť naozaj úplne každý! Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí!
Ďalší
Minútové cestoviny s kyslou smotanou: Túto omáčku by ste jedli aj o polnoci, u nás doma už iné cestoviny nikto nechce!
Predošlý
Chutný jablkový múčnik, ktorý zvládne pripraviť naozaj úplne každý! Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí!
Ďalší
Minútové cestoviny s kyslou smotanou: Túto omáčku by ste jedli aj o polnoci, u nás doma už iné cestoviny nikto nechce!