0 0
Luxusná Parížanka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Luxusná Parížanka

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Luxusná torta z Francúzka – Parížanka, obohatí každú oslavu svojou šťavnato-krémovou chuťou. Zdobenie ponecháme na vašej chuti a fantázii. Bon appetit

(Visited 224 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Forma s priemerom 22 cm.

2
Hotovo

Najprv si pripravíme krémy, musia chvíľu postáť. Do dvoch menších hrncov si dáme zovrieť šľahačkovú smotanu, do každého dáme 250 ml. Smotany privedieme na bod varu a vypneme. Nesmú vrieť. Do jednej nalámeme 100 gram čokolády - toto bude krém parížska šľahačka. Do druhej nalámeme 250 gram čokolády - toto bude krém ganache. Poriadne rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Dáme do chladnej špajze, alebo chladničky na 3-4 hodiny úplne vychladnúť.

3
Hotovo

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora. Celé vajcia aj s cukrom dáme do robota a necháme šľahať 10 minút do krémovej peny. Navážime si do misky múky a tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme celozrnnou múkou. Znížime otáčky roboty a prisypeme do zmesi. Necháme 30 sekúnd zapracovať. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 20 minút. Kontrola špajľou.

4
Hotovo

Upečené cesto dáme vychladnúť a pred plnením prekrojíme napoly. Vrchný plát otočíme vnútrom hore. Spodný aj vrchný plát potrieme malinovým džemom. Krém ganache - ten hustý, v ktorom je viac čokolády natrieme na spodný korpus, na malinovú vrstvu. Trochu si z neho necháme na záver, aby sme potreli boky. Krém prikryjeme vrchnou častou cesta, reznou malinovou stranou nahor.

5
Hotovo

Druhý krém - parížsku šľahačku, tá ktorá je vodovejšia a je v nej menej čokolády si vyšľaháme ako klasickú šľahačku. Pozor na pre šľahanie. Ak by sa vám to aj stalo, nevadí, nebude to vidieť. Vy šľahaný krém nanesieme na vrchný korpus. Bočnú obruč torty potrieme krémom ganache, ktorý sme si nechali. Vidličkou jemne ťaháme po bokoch a urobíme ornament. Vrch torty posypeme kakaom a ozdobíme.
Torta chutí najlepšie, ak je obstáta aspoň 5 hodín.

Lydia

Predošlý
Úžasná trojkombinácia sladkého nápoja.
Ďalší
Brokolicovo-špenátová polievka so syrom
Predošlý
Úžasná trojkombinácia sladkého nápoja.
Ďalší
Brokolicovo-špenátová polievka so syrom