• Home
  • Rôzne
  • Cesto z jogurtu je nadýchané, jemné a zároveň aj na povrchu chrumkavé. Pripravte si vynikajúce francúzske bagety.
0 0
Cesto z jogurtu je nadýchané, jemné a zároveň aj na povrchu chrumkavé. Pripravte si vynikajúce francúzske bagety.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 ml horúce Mlieko
30 g Čerstvé droždie
1 čl Kryštálový cukor
1 pl Hladká múka
400 g Biely jogurt
2 ks Žĺtko
100 ml Olej
1 čl Soľ
1,3 kg Polohrubá múka

Cesto z jogurtu je nadýchané, jemné a zároveň aj na povrchu chrumkavé. Pripravte si vynikajúce francúzske bagety.

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 1 176 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

250 ml mlieka zohrejeme, pridáme lyžičku cukru, múky a čerstvé droždie. Necháme vzísť kvások.

2
Hotovo

V druhej miske preosejeme múku, pridáme olej, zvyšné teplé mlieko, žĺtka, jogurt a kvások. Spracujeme lepkavé hladké cesto, ktoré z každej strany potrieme olejom a odložíme do chladničky na 4 hodiny, ale najlepšie je cesto nechať odpočívať celú noc.

3
Hotovo

Potom cesto na mierne pomúčenej doske spracujeme na bagetky, ktoré preložíme na papierom vyložený plech na pečenie. Vrch bagiet ozdobíme podľa vlastnej fantázie ostrým nožom /môžete aj posypať semienkami, ale nemusíte/.

4
Hotovo

Necháme chvíľu kysnúť a potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlatista.

5
Hotovo

Z cesta môžete pripraviť aj rôzne záviny/závitky, buchty, žemle alebo rožky.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Ak vás už nebaví jesť hranolky len s kečupom, vyskúšajte týchto 5 variácií na omáčky. Hodia sa ideálne aj ku grilovanému mäsu
Ďalší
Pečené kuracie stehná S KYSLOU SMOTANOU! Jemnejšie a mäkšie kuracie stehná ste ešte nejedli!
Predošlý
Ak vás už nebaví jesť hranolky len s kečupom, vyskúšajte týchto 5 variácií na omáčky. Hodia sa ideálne aj ku grilovanému mäsu
Ďalší
Pečené kuracie stehná S KYSLOU SMOTANOU! Jemnejšie a mäkšie kuracie stehná ste ešte nejedli!