• Home
  • Koláče
  • 50 dkg tvarohu, trošku lekváru, vypracuj cesto, začíname pripravovať kuchynský tvarohový koláč!
0 0
50 dkg tvarohu, trošku lekváru, vypracuj cesto, začíname pripravovať kuchynský tvarohový koláč!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
25 dkg Polohrubá múka
6 dkg Práškový cukor
2 ks Žľtky
1 ks Kyslá smotana
z 1ks Citrónová kôra
štipka Soľ
trošku Jedlá sóda
Plnka
50 g Tvaroh
3 ks Žľtky
2 ks Bielka
2 dcl Kyslá smotana
z 1ks Citrónová kôra
15 dkg Práškový cukor
2 ks staršie rožky
p. ch. Hrozienka
p. ch. Marhuľový džem
Pena
4 ks Bielka
15 dkg Kryštálový cukor

50 dkg tvarohu, trošku lekváru, vypracuj cesto, začíname pripravovať kuchynský tvarohový koláč!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Pena

Popis

Zdieľať

Je to dobrota, ktorá je vhodná na akúkoľvek príležitosť. Keď sa stretne rodina, kúsok koláča dokáže navodiť naozaj príjemnú atmosféru.

(Visited 423 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Vložíme do chladničky na 30 minút. Môžte pracovať s cestom aj hneď, nemusí byť v chladničke.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vidličkou popicháme a predpečieme na 180°C asi 10-15 minút.

2
Hotovo

Necháme vychladnúť a tenko potrieme lekvárom.
Bielka na plnku vyšľaháme a odložíme nabok.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh, smotanu, citrónovú kôru, nakrájanú žemľu alebo chlieb a vyšľahané bielka.

3
Hotovo

Tvarohovú plnku navrstvíme na lekvárom potreté cesto a vrátime do rúry. Pečieme 25-30. Upečený bude ak tvarohový krém bude pevný.
Začnime s prípravou peny, bielka šľaháme kým nie sú pevné až potom začneme pridávať cukor. Musí nám vzniknúť pevná, lesklá hmota, ktorá sa bude dať ľahko krájať. Naberieme ju do sáčkov a nastriekame na vrch koláča mriežku

4
Hotovo

Teraz máme dve možnosti ako pokračovať:
Vložíme do rúry na 200°C, necháme len trošku zapiecť aby nám pena chytila zlatú farbu, takto ostane stred peny lepkavý.

Alebo vložíme do 130°C rúry a pri otvorených dvierkách necháme penu vysušiť. Toto bude trvať dlhšie a pena bude vyzerať ako pri slimáčikoch.

Lydia

Predošlý
Vianočné pečenie: Bielkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorovaním
Ďalší
Toto sú tajomstvá tej správnej huspeniny. Takú dobrú ste ešte nejedli, pritom príprava je tak jednoduch
Predošlý
Vianočné pečenie: Bielkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorovaním
Ďalší
Toto sú tajomstvá tej správnej huspeniny. Takú dobrú ste ešte nejedli, pritom príprava je tak jednoduch