Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky, ktoré som odkukala od mojej kamarátky z Čiech. Doma už iné knedlíky nerobím!

Spread the love

Od tej doby, čo som vyskúšala urobiť tieto knedle, ich robím naozaj často. Sú rýchle, výborné a oveľa jednoduchšie ako kysnuté knedle.

Robím ich k omáčkam, ku gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivo. Tento recept som odkukala od mojej kamarátky z Čiech!

Čo budeme potrebovať:

250 g staršieho pečiva
250 ml mlieka
2 žĺtky
soľ
štipku muškátového orieška
20 g masla
40-50 g hrubej múky
sneh ušľahaný z dvoch bielkov

Moje vylepšenia:

Dobrá slaninka nakrájaná nadrobno

Postup:

Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme rozmiešanými žĺtkami s mliekom.

Pridáme soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku – všetko dôkladne premiešame a nakoniec primiešame aj sneh z bielkov.

Sneh vmiešame do zmesi opatrne, aby sme mali cesto krásne nadýchané.

Potom si navlhčíme ruky a z cesta formujeme guľky. Knedle varíme vo vriacej vode asi 15 minút.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

 

You Might Also Like