Recept na úžasné domáce tortilly! Skvelo sa hodia do tohto teplého počasia!

Zdieľať článok na

Pečiete doma? Koláče, rožky, domáci chlieb, … Nie je nad vôňu pečenie v domácnosti. A máte radi tortilly? My áno!

V obchode zrovna najlacnejšie nie sú a pri pohľade na zloženie a následne na dátum spotreby (končiace niekedy o 376 rokov) vás možno mnohokrát aj prejde chuť si ich kúpiť. Možno je už niekoľko z vás skúšali, možno neúspešne. Našli sme ale naozaj skvelý a jednoduchý recept, ktorý by sa určite oplatilo vyskúšať.

Ingrediencie:


pre 12 tortil
340 g hladkej múky + nejaká tá múka pri práci s cestom
5 lyžičiek masti alebo stuženého rastlinného tuku (alebo najlepšie zmes obidvoch)
zhruba 1,5-2 dl teplej vody

Postup:


1) Najskôr zmiešajte múku a tuk, pridajte štipku soli, zalejte časťou vody. Miešať môžete i vidličkou, prípadne to celé postupne nahádzať do mixéra, ale najlepšie asi bude klasicky „ručne stručne“. Cesto by malo mať stredne tuhú konzistenciu, nie úplne pevnú, ale nie ani mäkkú ako chlebové cesto.

2) Následne rozdeľte cesto na 12 častí, ktoré „zrolujete“ do klbka. Poukladáme na tanier, prikryte nejakú plastovou fóliou a nechajte odpočívať aspoň polhodinu. Ľahšie sa bude váľať.

3) Rozvaľkajte na požadovanú veľkosť, najlepšie je sa orientovať podľa veľkosti panvy. Nezabudnite cesto počas vaľkania občas pomúčiť aby sa nelepilo. Tortily by nemali byť ani príliš tenké ani príliš hrubé. A ak sa vám ich podarí rovnomerne vyvaľkať do súmerného kruhu, máte naše uznanie. V poriadku sú aj takéto nepodarky, chutiť budú aj tak rovnako.

4) Nakoniec stačí už len hodiť na suchú panvicu a opekajte z každej strany po približne 30-45 sekúnd. Treba dávať bacha, aby nepripálilo. Drobné hnedé „škvrny“ sú samozrejme v poriadku.

Už len naplniť čím len chcete, vhodne zrolovať a … Dobrú chuť!

zdroj: myjsmezeny.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like