Recept na skvelé domáce rožky za pár minút: Sú vláčne, chutné a vydržia čerstvé dlhšie ako iné!

Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na domáce rožky, ktoré sú chrumkavé a poctivé, také ako z profesionálnej pekárne. S týmto receptom získate pečivo s vynikajúcou chuťou, ktoré si všetci budú vychvaľovať. Je to skvelý spôsob ako si urobiť domáce pečivo, ktoré vydrží čerstvé dlhšie ako iné. Je to skvelý recept pre pekárskych začiatočníkov aj pokročilých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové. Vyskúšajte a uvidíte, že tieto rožky sa stanú súčasťou vašej rodinnej tradície.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky 6 dcl mlieka 2,5 dcl oleja 80 g čerstvého droždia 25 g soli 1 KL cukru Na potretie: 1 žĺtok

Postup:

Zo surovín klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto. Najskôr kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime hladké, vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste, z vykysnutého cesta spracujeme 27 malých loptičiek, necháme ešte chvíľu pod utierkou podkysnúť. Keď sú loptičky vykysnuté, každú rozvaľkáme na dĺžku asi 20 cm a zrolujeme do tvaru rožteka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov po dobu 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

You Might Also Like