Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ako si vyrobiť svoju vlastnú domácu ruskú zmrzlinu. Bez éčok a navyše lahodnejšia chuť, ako u kupovanej.
Určite si ho odložte aj na neskôr, keď už bude sezóna v plnom prúde. Počas horúcich, slnečných, letných dní sa bude hodiť!
Výborná domáca ruská zmrzlina podľa tradičnej receptúry vás dostane.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie
- 4 žĺtky
- 200 ml mlieka
- 200 g cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do misy dajte žĺtky a pripravte aj zvyšné suroviny.
- Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť.
- Potom k nemu pridajte žĺtky a cukor.
- Mlieko zhustne.
- Potom znova zohrejte a priveďte do varu.
- Zmes dostane podobu kondenzovaného mlieka.
- Potom nechajte vychladiť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme ručným šlahačom. Potom všetko spojte a dobre premiešajte.
- Umiestnite do formy, krabičky alebo nádoby, ktorú ste si pre domácu zmrzlinu vybrali.
- Vložte do mrazničky.
- Aby sa Vám v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, párkrát po 30 tich minútach vytiahnite a premiešajte.
- Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvej, domácej a krásnej smotanové zmrzliny, ktorá medzi oplátkami chutí skvelo.
Máme hotovo.
zdroj: coolinarika