Recept na pôstny diétny PERNÍK: je jednoduchý, ale chuť perníka je aj tak mimoriadna.

Spread the love

Nestáva sa často, príprava cesta bez vajec , a ak ešte žiadne maslo a mliečne výrobky? Recept na diétne cesto je tak jednoduché a že má len najnutnejšie, ale chuť perníka je mimoriadna. Presvedčte sa sami!

Prísady

voda 250 g
cukor 200 g
med 2 lyžice
slnečnicový olej 125 g
pšeničná múka 240 g
kakao 2 lyžice
prášok do pečiva 1 lyžica
škorica 1 lyžica
hrozienka 100 g
vlašské orechy 100 g

 Príprava

  1. Zmiešajte vodu v hrnci, cukor, med, rastlinný olej a zmes sa zahrieva na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Zmiešajte v mise múku, kakao, prášok do pečiva a škoricu, cukor, nalejte do misky a dobre premiešajte. Akonáhle hmota je hladká, pridáme orechy, hrozienka a znovu mix všetkého.
  3. Položte cesto na vymastený plech a do predhriatej rúry pri 200 stupňoch na 35 minút.
Teraz viete, že aj bez základných zložiek môžete pripraviť lahodné Pôstne pečivo . Z tohto receptu sa dá ľahko odstrániť cukor, nahrádzať ho môžte medom. Odporúčame pridať trochu koriandra a experimentovať s rôznymi sušeným ovocím. Takú pochúťku je celkom možné jesť počas pôstu.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like