Tento recept na skvelý čoko-čerešňový-pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si určite pridáte. Mám ho od svojej dlhoročnej kamarátky z Moravy…
Príprava tohto koláča je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý, aj v tomto horúcom počasí. Podávajte vychladené ako sladké osvieženie k šálke kávy alebo čaju.
Čo budeme potrebovať:
CESTO:
- 12 vajec
- 12 lyžíc polohrubej múky
- 12 lyžíc kr. cukru
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 lyžicu kakaa
- 350 g zaváraných čerešní
Na krém:
- 3 bal. čokoládového pudingu
- 900 ml mlieka
- 50 ml rumu
- 150 g masla
- 150 g čokolády na varenie
- 150 g kr. cukru
Na vrch:
- 100 g čokolády
- 3 lyžice rozpusteného masla
Postup:
Z ingrediencií na cesto vymiešame jednotné cesto. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao a do druhej čerešne. Na vymastený a múkou vysypaný plech navrstvíme najprv svetlé a potom tmavé cesto.
Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov – prípadne môžeme urobiť aj test špáradlom.
Na krém uvaríme puding z mlieka, pudingov a 2 lyžíc cukru. Do horúceho pudingu pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme.
Maslo vyšľaháme s cukrom a nakoniec pridáme aj rum.
Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.
Pudingový krém navrstvíme na vychladnutý korpus a vrch prelejeme rozpustenou čokoládou a maslom.
Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladiť.
Dobrú chuť!