Recept na neskutočne CHUTNÝ KOLÁČ: Tento čoko-čerešňový koláčik s lahodným krémom chutí najlepšie, keď je vychladený!

Spread the love

Tento recept na skvelý čoko-čerešňový-pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si určite pridáte. Mám ho od svojej dlhoročnej kamarátky z Moravy…

Príprava tohto koláča je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý, aj v tomto horúcom počasí. Podávajte vychladené ako sladké osvieženie k šálke kávy alebo čaju.

Čo budeme potrebovať:

CESTO:

  • 12 vajec
  • 12 lyžíc polohrubej múky
  • 12 lyžíc kr. cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kakaa
  • 350 g zaváraných čerešní

Na krém:

  • 3 bal. čokoládového pudingu
  • 900 ml mlieka
  • 50 ml rumu
  • 150 g masla
  • 150 g čokolády na varenie
  • 150 g kr. cukru

Na vrch:

  • 100 g čokolády
  • 3 lyžice rozpusteného masla

Postup:

Z ingrediencií na cesto vymiešame jednotné cesto. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao a do druhej čerešne. Na vymastený a múkou vysypaný plech navrstvíme najprv svetlé a potom tmavé cesto.

Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov – prípadne môžeme urobiť aj test špáradlom.

Na krém uvaríme puding z mlieka, pudingov a 2 lyžíc cukru. Do horúceho pudingu pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme.

Maslo vyšľaháme s cukrom a nakoniec pridáme aj rum.

Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.

Pudingový krém navrstvíme na vychladnutý korpus a vrch prelejeme rozpustenou čokoládou a maslom.

Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladiť.

Dobrú chuť!

You Might Also Like