Túto kokosovú bounty tortu si rozhodne zamilujete. Vrstvu krehkého korpusu pokrýva famózna kokosová náplň, lepšie ako v bounty tyčinkách. Dezert je na záver zaliaty polevou z mliečnej čokolády. A navyše, tento lahodný zákusok pripravíte bez pečenia.
Čo budeme potrebovať:
300 g sušienok s čokoládovou náplňou (samozrejme môžete skúsiť aj bez náplne napr. Čokoládové bebe sušienky, venčeky alebo iné čokoládové sušienky)
50 g roztopenej mliečnej čokolády
50 g rozpusteného masla
Na kokosovú náplň:
100 g nasekanej bielej čokolády
200 ml 30% alebo 36% smotany na šľahanie
50 g masla
150 g kokosu
30 g cukru
1 lyžica rumu
Na čokoládovú polevu:
175 g nasekanej mliečnej čokolády
110 ml 36% smotany na šľahanie
20 g masla
Postup:
Všetky suroviny na korpus vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na jednotnú masu. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 25 cm s odnímateľným dnom a vymažeme ju maslom. Masou vyložíme dno formy, vytiahneme ju aj na boky a dáme schladiť.
V stredne veľkej panvici privedieme takmer k varu šľahačku. Odstránime zo zdroja tepla, pridáme nasekanú bielu čokoládu, necháme dve minúty odstáť bez miešania. Po dvoch minútach túto hmotu vymiešame, aby nám vznikla hladká poleva, niekedy je nutné to rozotrieť cez sito.
Pridáme strúhaný kokos, práškový cukor, rum a premiešame. Na pár hodín ju odložíme do chladničky aby hmota zhustla, potom natrieme na korpus.
V kastróle privedieme k varu smotanu s maslom, stiahneme zo zdroja tepla a pridáme nasekanú čokoládu, ako v predošlom kroku necháme dve minúty odstáť, potom rozmiešame, prípadne pretrieme cez sito aby nám vznikol hladký krém. Nalejeme na kokosovú hmotu a necháme zatuhnúť.
Na záver môžete tortu dozdobiť bounty guličkami a strúhaným kokosom.
Dobrou chuť!