Recept na najlepšie smotanové rezy pripravené rýchlo a BEZ PEČENIA – rozplývajú sa na jazyku!

Zdieľať článok na

Máte chuť na smotanovú pochúťku, ale nemáte v pláne použiť rúru? Potom je tento recept ušitý priamo Vám na mieru.

Dvojfarebná pochúťka je vynikajúcim dezertom. Ľahká, nepečená piškóta je úplnou lahôdkou a v kombinácii so smotanovým krémom je úplne fantastická.

Príprava Vám nezaberie takmer žiadny čas a výsledok je pritom famózny.

Tento dezert sa tak v pohode dá urobiť aj vo všedný deň. Nemusíte tak čakať na voľnejší, víkendový režim.

Čo budeme potrebovať:

balenie čokoládových sušienok
liter mlieka
100 g škrobu, alebo 100 g hladkej múky
4 lyžice cukru
150 g bielej čokolády
250 g masla
čokoládová poleva

200 g mliečnej čokolády
5 lyžíc mlieka
3 lyžice cukru
150 g masla

 

Postup:

1) Škrob, alebo múku zmiešame so 4 lyžicami cukru a pridáme šálku mlieka. Spracujeme do hladka.

2) Zahrejeme zvyšné mlieko a v ňom rozpustíme bielu čokoládu. Akonáhle začne mlieko vrieť, odstavte ho hneď z plameňa.

Teplé mlieko s čokoládou nalejte do pripravenej, hladkej zmesi.

Utrite maslo sa zvyšným cukrom do krému. Spojte maslový krém s mliečnou, čokoládovou zmesou.

3) Všetky suroviny na tmavú polevu dajte do hrnca a pripravujte vo vodnom kúpeli. Miešame, kým zmes nie je krémová.

4) A teraz už stačí rezy len poskladať dohromady. Sušienky, krém, sušienky, krém a takto opakovať 4x. Zakončite polevou a nechajte vychladiť.

Zdieľajte tento jednoduchý recept na smotanové rezy aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!


Zdieľať článok na

You Might Also Like