Ľúbi vaša rodina domáce lángoše? Ak áno, vyskúšajte tento recept. Iný už robiť nebudete.
Čo budete potrebovať?
500 ml mlieka
250 ml smotany
1 kg hladkej múky
30 g droždia
1,5 – 2 lyžičky soli
Postup:
Do misky nalejeme mlieko a rozmiešame v ňom droždie. Pridáme zbytok surovín a vymiešame cesto.
Hneď ako je cesto hotové, dáme ho do uzatvorenej misky a rovno do chladničky, kde cesto nakysne.
Na druhý deň môžeme vysmážať.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
TIP:Kyslú smotanu môžete vymeniť aj za jogurt. Do cesta môžete pridať 1 lyžičku sódy. Lángoše sú potom vláčnejšie.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.