Kurací vývar je nielen chutná tradičná polievka, ktorú varievali ešte naše prababičky ale zároveň je aj výbornou medicínou. Kurací vývar nemusíme jesť len v nedeľu, ale môžete si ho urobiť kedykoľvek keď máte problém s predchladnutím alebo vám je zle po piatkovej párty.
Okrem iného, je kurací vývar vhodný pri liečbe vírusových ochorení alebo aj zažívacích ťažkostí. V dnešnom článku máme pre vás recept na blahodárny kurací vývar, ktorý vás okamžite postaví na nohy.
Ingrediencie
– 1 kurča
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 polievková lyžica soli
– 1 zeler
– 3,5 – 4l vody
– 2 mrkvy
– 4-5ks nového korenia
– 1 petržlen
– 1 polievková lyžica jablčného octu
Postup
- Do hrnca vložte kurča spolu s olúpanou cibuľou. Zalejte vodou a jablčným octom. Priveďte k varu, odstráňte nahromadenú penu a znížte plameň na minimum.
- Pridajte do vody aj zvyšné ingrediencie a varte 2-3 hodiny. Čím dlhšie to bude bublať, tým lepšie.
- Vyberte zeleninu a kuracie mäso a preceďte vývar. Počkajte kým kurča trochu vychladne, narežte ho na menšie kúsky a opäť vráťte do vývaru.
- Na zahustenie vývaru si môžete vybrať rezance, bielu fazuľu alebo vajcami uvarenými natvrdo.
Pripravte si pre seba a svojich blízkych ozdravný kurací vývar!