Recept na najlepší BIELKOVÝ KRÉM: Tá chuť vás zaručene dostane!

Tento bielkový krém je vynikajúci a oproti iným krémom nie je tak kalorický, pretože v sebe neobsahuje maslo, mlieko, čokoládu a podobné ingrediencie…

 

Má krásnu snehobielu lesklú farbu, je hustý a nadýchaný zároveň. Pri správnej príprave si udrží svoj tvar a je ideálny pre pokrytie, ozdobenie každej torty, plnenie košíčkov, zákuskov či iného pečiva. Tiež ho môžete použiť ako samotný dezert do ovocných pohárov.

Malá chybička pri jeho príprave však môže zapríčiniť problémy. Dokonca aj profesionálne cukrári občas zlyhajú. Ak si ho budete chystať na dôležitú príležitosť, určite by ste si ho mali prvýkrát vyskúšať ešte pred tým.

Čo budete potrebovať:

  • štipku kyseliny citrónovej
  • 70ml vody
  • 250g kryštálového cukru
  • 3 vaječné bielky

Postup: 

Opatrne oddeľte bielky od žĺtkov, vyhnite sa aj tým najmenším čiastočkám žĺtka v bielku.

V hrnci si zalejte cukor vodou na vytvorenie sirupu.

Na vysokom plameni miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď začne zmes vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup sa musí aj naďalej variť.

Sirup z 250g cukru sa varí približne 10 minút (na najmenšom plameni). Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky, skúste, či už je hotový – kvapnite si kvapôčku do pripravenej studenej vody. Keď sa sirup nerozlieva a dajú sa z neho urobiť mäkké guličky, je hotový.

Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.

Súčasne počas varenia sirupu si vyšľahajte bielka do hustej peny, aby nepadala zo šľahačov či po preklopení misky.

Počas šľahania bielkov do nich pomaly pridávajte teplý, čerstvo odstránený sirup z plameňa. Nalievajte ho tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite premiešal s bielkami.

Keď je všetok sirup vyliaty, je potrebné, aby sa miska začala chladiť. V zime ju môžete postaviť k pootvorenému oknu; v lete na ňu použite ventilátor s tým, že bude nasmerovaný na krém.

Poznámka: krém nechajte šľahať aj počas chladenia, potrvá to asi 15-20 minút až do úplného vychladnutia.

To, či je už hotový zistíte tak, že vám po preklopení zo lyžice nespadne na zem a zo šľahačov ho tak ľahko neoklepete.

You Might Also Like