Namiesto tvarohovej náplne môžete vyskúšať smotanovú, lekvárovú alebo jablkovú náplň. Tento koláčik si môžete vychutnávať na milión spôsobov.
Čo budeme potrebovať:
350 g kr. cukru
4 vajcia
250 g masla alebo margarínu
1 bal. vanilkového cukru
450 g hladkej múky
1 prášku do pečiva
200 ml mlieka
Na náplň:
500 g jemného tvarohu
citrónovú kôru z jedného citróna
1 bal. vanilkového cukru
med podľa chuti
Na vrch:
práškový cukor
Postup:
Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka.
Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.
Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť!