Recept na najjemnejší tvarohový koláčik s úplne JEDNODUCHOU PRÍPRAVOU: Túto dobrotu zvládne naozaj každý!

Namiesto tvarohovej náplne môžete vyskúšať smotanovú, lekvárovú alebo jablkovú náplň. Tento koláčik si môžete vychutnávať na milión spôsobov.

Čo budeme potrebovať:

350 g kr. cukru
4 vajcia
250 g masla alebo margarínu
1 bal. vanilkového cukru
450 g hladkej múky
1 prášku do pečiva
200 ml mlieka

Na náplň:

500 g jemného tvarohu
citrónovú kôru z jedného citróna
1 bal. vanilkového cukru
med podľa chuti

Na vrch:

práškový cukor

Postup:

Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka.

Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.

Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.

Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

You Might Also Like