Recept na domácu ruskú zmrzlinu bez vajec a cukru: Chutí výborne, je zdravšia ako tá z obchodu a krásne drží tvar!

Zdieľať článok na

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes sa s Vami chcem podeliť o skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia.

Budeme potrebovať:

  • 1 bal. jemného tvarohu 250 g
  • 18 maslových sušienok
  • 1 lyžičku vanilkovej esenc
  • 500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač
  • 3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom
  • Voliteľné – nadrobno nasekaná horká čokoláda

Postup:

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu.

Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch poukladáme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť.

Na porciovanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oplátky.


Zdieľať článok na

You Might Also Like