Jemná lahodná piškóta plnená mliečnou alebo karamelovou náplňou, obaľovaná v čokoláde a orieškoch; lahôdka, ktorú poznajú snáď všetci z reklamy. Áno, hádate správne je to Kinder Maxi King.
Táto chladená tyčinka je síce veľmi dobrá, ale trochu malá za cenu, ktorú u nej nájdete v chladiacom boxe. Kto sa zaujíma o zloženie výrobku, môže na etikete nájsť informácie, ktoré sa mu nebudú páčiť, napr. látky predlžujúce trvanlivosť, palmový olej alebo škrob.
Ak máte radi chladené tyčinky, ale nie ste spokojní s ich zložením, môžete si pripraviť taký Kinder Maxi King po domácky vo svojej útulnej kuchyni. Potom budete presne vedieť, čo si váš žalúdok práve dopraje.
Svetlý krém:
Ingrediencie:
500 ml smotany na šľahanie
1 lyžica medu
1 lyžica vanilkového cukru
1 lyžica sušeného mlieka
1 balenie práškovej želatíny
Príprava svetlého krému:
Smotanu vyšľaháme s cukrom, medom a sušeným mliekom do tuhej šľahačky. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme ku šľahačke. Vzniknutý krém si rozdelíme na polovice.
Pripravíme si dva rovnako veľké plechy na pečenie a obaja vyložíme papierom na pečenie. Na každý plech nanesieme pripravené polovice krému a dáme do chladu.
Karamel:
Ingrediencie:
200 g krupicového cukru
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžice vody
200 g masla
štipka soli
Príprava karamelu
Krupicový cukor dáme na panvicu, necháme rozpustiť a prilejeme smotanu. Miešame tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Pozor, karamel rád prská a dosť to páli :-). Vzniknutú hmotu zjemníme maslom a vodou. Nakoniec pridáme štipku soli.
Ako vyrobiť tyčinky?
Pripravíme si plech s jednou polovicou krému a nanesieme na neho karamelovú plnku. Potom pomocou papiera na pečenie priklopíme druhú polovicu krému. Z celého kusu nakrájame opatrne tyčinky.
Čokoládová poleva:
Ingrediencie:
200 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
50 g masla
Niekoľko kvapiek oleja
Príprava polevy:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme obe čokolády, odstavíme z ohňa, pridáme maslo a olej. Rýchlo vymiešame jemnú lesklú polevu, v ktorej namáčame pripravené tyčinky. Posypeme mrveničkou, necháme stuhnúť a podávame. Nechajte si chutiť.
Drobenka:
4 lyžice mletých lieskových orechov
4 lyžice mletých mandlí
5 lyžíc kukuričných vločiek