Ražniči z rúry: Skvelá alternatíva klasických špízov. Rýchly a pôsobivý obed z jedného plechu!

Pripravte si lahodné bravčové ražniči z rúry a vychutnajte si chutný obed z jedného plechu. Tento recept je jednoduchší ako klasické ražniči na špíze, no na chuti vám určite neuberie. Vyskúšajte tento vynikajúci pokrm a získajte novú inšpiráciu pre vaše obedy!

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • zemiaky
  • farebné papriky
  • 3 cibule
  • 2 klobásky
  • anglickú slaninu
  • mletú červenú papriku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • drvenú rascu
  • slnečnicový olej
  • 100 ml piva
  • tatársku omáčku
  • ajvar
  • kôpor

Postup:

  1. Nakrájajte bravčové mäso na kocky a uložte ho na plech.
  2. Ošúpte zemiaky, nakrájajte ich na hrubšie kolieska a uložte k mäsu na plech.
  3. Umyte a očistite farebnú papriku, nakrájajte ju na menšie kúsky.
  4. Ošúpte cibuľu, nakrájajte ju na polkrúžky a pridajte na plech.
  5. Nakrájajte klobásky na hrubšie kolieska a slaninku na plátky, potom ešte na menšie kúsky.
  6. Posypte mletou červenou paprikou, drvenou rascou, soľou a natrhaným kôprom.
  7. Polejte všetko slnečnicovým olejom, posypte čiernym mletým korením a premiešajte rukami. Na záver podlejte pivom.
  8. Pečte 30 minút pri 200 °C prikryté alobalom. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút v teplovzdušnej rúre pri 200 °C.

Ražniči z rúry môžete servírovať s obľúbenou omáčkou, napríklad s tatárskou omáčkou alebo ajvarom. Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Recepty bez brepty

You Might Also Like