Pripravte si lahodné bravčové ražniči z rúry a vychutnajte si chutný obed z jedného plechu. Tento recept je jednoduchší ako klasické ražniči na špíze, no na chuti vám určite neuberie. Vyskúšajte tento vynikajúci pokrm a získajte novú inšpiráciu pre vaše obedy!
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového mäsa
- zemiaky
- farebné papriky
- 3 cibule
- 2 klobásky
- anglickú slaninu
- mletú červenú papriku
- soľ
- čierne mleté korenie
- drvenú rascu
- slnečnicový olej
- 100 ml piva
- tatársku omáčku
- ajvar
- kôpor
Postup:
- Nakrájajte bravčové mäso na kocky a uložte ho na plech.
- Ošúpte zemiaky, nakrájajte ich na hrubšie kolieska a uložte k mäsu na plech.
- Umyte a očistite farebnú papriku, nakrájajte ju na menšie kúsky.
- Ošúpte cibuľu, nakrájajte ju na polkrúžky a pridajte na plech.
- Nakrájajte klobásky na hrubšie kolieska a slaninku na plátky, potom ešte na menšie kúsky.
- Posypte mletou červenou paprikou, drvenou rascou, soľou a natrhaným kôprom.
- Polejte všetko slnečnicovým olejom, posypte čiernym mletým korením a premiešajte rukami. Na záver podlejte pivom.
- Pečte 30 minút pri 200 °C prikryté alobalom. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút v teplovzdušnej rúre pri 200 °C.
Ražniči z rúry môžete servírovať s obľúbenou omáčkou, napríklad s tatárskou omáčkou alebo ajvarom. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Recepty bez brepty