Rajský koláč s penou – najlepší na svete: Pečiem ho aj na každú oslavu aj na svadby, taký je fantastický!

Zdieľať článok na

Výborný dezert ku kávičke, aj na rodinné oslavy. Je prekvapivo jednoduchý a pritom vyzerá aj chutí ako z luxusnej cukrárne.

Potrebujeme:

Žltá piškóta:

8 žĺtkov
250 g masla
240 g kr. cukru
6 polievkových lyžíc vody
Štipka soli
1/2 prášku do pečiva
280 g hladkej múky

Pena:

8 vaječných bielkov
320 g kr. cukru
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
trochu soli
1 lyžica citrónovej šťavy

Krém:

500 g malín
800 ml šťavy (pomarančová)
2 vanilkové pudingy
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
4-5 polievkových lyžíc cukru

Na vrch:

1000 ml sladkej kyslej smotany na šľahanie
4 lyžice cukru

 

Postup:

Na úvod: Ak sú vaše maliny zmrazené, znížte množstvo šťavy o pár lyžíc, aby to nebolo príliš riedke. Ak si všimnete, že sú maliny veľmi vodnaté, môžete pridať viac kukuričného škrobu.

Na piškótu vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne pridáme žĺtky, vodu a nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s ostatnými sypkými prísadami. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého počas šľahania pridáme aj soľ, škrob a nakoniec citrónovú šťavu. Sneh navrstvíme na piškótu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 25 minút.

Ovocnú šťavu zmiešame so škrobom a dáme variť na plameň. V troche šťavy, ktorú sme si odliali rozmiešame dva pudingy, pridáme do  šťavy na plameni. Vmiešame aj maliny a necháme v pudingu rozvariť.

Upečený plát rozdelíme na dve polovice. Na jednu natrieme malinový krém a šľahačku, ktorú sme si vyšľahali zo smotany a cukru.

Prikryjeme druhým plátom cesta – bielková časť je na vrchu. Posypeme cukrom a podávame vychladené.

Dobrú chuť. Zdroj: yotube


Zdieľať článok na

You Might Also Like