Raffaello dezert s famóznym krémom: Zákusok krehučký a ľahký ako vánok, na nerozoznanie od kupovaného dezertu Raffaello!

Spread the love

Vynikajúci zákusok s chuťou lahodného kokosu – takmer na nerozoznanie od obľúbeného dezertu Raffaelo. Podľa mňa je ešte lepší!

Potrebujeme:

6 vaječných bielkov
20 dkg kryštálového cukru
10 dkg hladkej múky
10 dkg kokosových hobliniek
Strúhaný kokos (na posypanie)
Maslo a hrubá múka (na vymazanie plechu)

Krém:

6 žĺtkov
1 balenie vanilkového pudingu
4 dl mlieka
25 až 30 dkg práškového cukru
25 dkg masla

Postup:

  1. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte k nemu opatrne cukor.
  2. Múku zmiešajte s kokosom a potom pridajte sneh. Veľmi opatrne.
  3. Veľkosť plechu približne 20×30 cm.
  4. Na vymastený a vysypaný plech  vylejte cesto.
  5. Rúru predhrejte a plát cesta upečte pri cca 170 stupňoch. Pečte 20 minút.
  6. Teraz pripravte krém. Klasickým spôsobom uvarte puding podľa návodu, len s tým rozdielom, že mlieko začnete zahrievať spoločne so žĺtkami.
  7. Potom už puding varte ďalej úplne normálne do zhustnutia.
  8. Potom horúci puding zmiešajte s maslom.
  9. Krém naneste na upečené cesto a posypte kokosom.
  10. Vidličkou urobte pekné vzory. Dajte do chladničky vychladiť najlepšie cez noc.

Dobrú chuť.

Zdroj receptek365.info

You Might Also Like