Chcete si vychutnať jednoduché a chutné jedlo, ktoré je zároveň aj vynikajúcim hlavným chodom? Máme pre vás skvelý tip – prírodné rezne v lahodnej šampiňónovej omáčke. Šťavnaté mäsko spolu s výbornou omáčkou vytvorí nezabudnuteľnú chuťovú harmóniu.
Pozrite sa, ako si ho pripraviť aj vy a nechajte sa uniesť týmito úžasnými chuťami!
Čo budeme potrebovať:
- 600 g teľacích steakov (môžete použiť aj bravčové alebo iné hovädzie mäso – z bravčového odporúčame krkovičku)
- 200 g šampiňónov
- maslo alebo rastlinný olej
- horčicu
- 100 ml vody
- soľ
- čierne mleté korenie
- rozmarín
- vegetu
- 1 strúčik cesnaku
- hladkú múku
Postup prípravy:
- Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.
- Rezne si jemne naklepeme tĺčikom na mäso a okraje mäsa na niekoľkých miestach narežeme.
- Mäsko obalíme z oboch strán v múke a na rozpálenom masle alebo rastlinnom oleji opečieme z oboch strán.
- Keď mäso otočíme na druhú stranu, natrieme každý plát trochou horčice a podlejeme vodou.
- Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom, aj vegetou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
- Po uplynutí tejto doby vložíme do panvice prelisovaný cesnak a pokrájané šampiňóny. Dusíme ďalších 10 – 15 minút pod pokrievkou.
- Mäsko ešte raz podlejeme trochou vody a hotový chod môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Kuhinja za 10