Prírodné rezne v lahodnej šampiňónovej omáčke: Vyskúšajte tento neodolateľný obed!

Chcete si vychutnať jednoduché a chutné jedlo, ktoré je zároveň aj vynikajúcim hlavným chodom? Máme pre vás skvelý tip – prírodné rezne v lahodnej šampiňónovej omáčke. Šťavnaté mäsko spolu s výbornou omáčkou vytvorí nezabudnuteľnú chuťovú harmóniu.

Pozrite sa, ako si ho pripraviť aj vy a nechajte sa uniesť týmito úžasnými chuťami!

 

Čo budeme potrebovať:

  • 600 g teľacích steakov (môžete použiť aj bravčové alebo iné hovädzie mäso – z bravčového odporúčame krkovičku)
  • 200 g šampiňónov
  • maslo alebo rastlinný olej
  • horčicu
  • 100 ml vody
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • rozmarín
  • vegetu
  • 1 strúčik cesnaku
  • hladkú múku

Postup prípravy:

  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Rezne si jemne naklepeme tĺčikom na mäso a okraje mäsa na niekoľkých miestach narežeme.
  3. Mäsko obalíme z oboch strán v múke a na rozpálenom masle alebo rastlinnom oleji opečieme z oboch strán.
  4. Keď mäso otočíme na druhú stranu, natrieme každý plát trochou horčice a podlejeme vodou.
  5. Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom, aj vegetou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
  6. Po uplynutí tejto doby vložíme do panvice prelisovaný cesnak a pokrájané šampiňóny. Dusíme ďalších 10 – 15 minút pod pokrievkou.
  7. Mäsko ešte raz podlejeme trochou vody a hotový chod môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Videorecept: 

 

zdroj: Kuhinja za 10

You Might Also Like