Pripravte si zdravé a chutné mrkvové lievance, tá chuť je jednoducho božská, neoľutujete!

Zdieľať článok na

Budete potrebovať:


pšeničná múka – 200g
voda teplá – asi 250ml
cukor – 1-2 lyžičky
sušené droždie – 1 čajová lyžička
soľ – podľa chuti
mrkva – 1 ks. (Priemerná veľkosť)
rastlinný olej na vyprážanie

Postup:


1) Preosiať múku, zmiešame s cukrom, soľou a sušeným droždím. V teplej vode, za stáleho miešania pridáme múku. Cesto s obrúskom a dajte na teplé miesto stúpať (to bude trvať asi 1 hodinu).

2) Mrkva umyte, olúpeme a nastrúhame. Akonáhle je cesto vysoko, primiešava k nemu strúhanú mrkvu.

3) Zahrejte panvicu, zalejeme rastlinný olej a dávame lyžicu cesta. Lievance smažiť na masle po oboch stranách, až budú svetlo hnedé. Hotové palacinky rozprestrieme na papierové uteráky absorbovať prebytočnú mastnotu.

4) Hotové môžu byť posypané práškovým cukrom alebo jemným cukrom.

zdroj: myjsmezeny.cz/gotovim.ru


Zdieľať článok na

You Might Also Like