Pripravte si tento šachovnicový tvarohový koláč. Najprv si urobte cesto a krém! Strávite pri tom len 30 minút!

Zdieľať článok na

Život bez dezertov je nudný a neznesiteľný. Zlepší našu náladu, poteší chuťové bunky, vyčarí úsmev na tvári a okrem toho, vytváranie netypických dezertov ohromí aj naši estetickú dušu.

Dnes vám ponúkame recept na tvarohovo-čokoládový dezert, ktorý nielen, že chutí úžasne a vyzerá ako majstrovské dielo, nemusíte ani pri jeho príprave tráviť hodiny. Vaši hostia si hneď vyžiadajú recept!

Cesto:
50 ml mlieka
2 lyžice kakaa
150 g masla
180 g múky
3 vajcia
1 lyžičku prášku do pečiva

Plnka:
4 vajíčka
120 g práškového cukru
700 g tvarohu
200 g smotany
125 g masla
2 PL múky
1 PL vanilkového extraktu

Poleva:
100 g čokolády
50 g masla

Pokojne môžete smotanu nahradiť jogurtom a vanilkový extrakt vanilkovým cukrom. Tvaroh je možné zameniť za ricottu alebo mascarpone, potom však zredukujte množstvo smotany.

Postup:


1) Mlieko, kakao, cukor a maslo dajte do hrnca a varte, kým sa všetky zložky nerozpustia a nezjednotia. Potom zmes odstráňte z ohňa a nechajte vychladiť.

2) Do vychladenej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a vajcia. Všetko premiešajte metličkou alebo elektrickým mixérom pri nízkych otáčkach.

3) Formu na pečenie vysteľte alobalom alebo papierom na pečenie. Cesto na neho rovnomerne vylejte, vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 25 minút.

4) Po uplynutí doby vyberte cesto z rúry a nechajte ho trochu vychladiť. Následne ho vyberte z formy a nechajte ho odstáť, aby úplne vychladlo.
Na náplň si vymiešajte maslo s práškovým cukrom a žĺtkami.

5) Pridajte po častiach tvaroh a smotanu. Šľahajte kým nezískate jednotnú konzistenciu.
Nezabudnite ani na zvyšné bielky a vanilkový extrakt. Všetko dobre vyšľahajte a vložte do chladničky.

6) Čokoládové cesto si narežte na 10 rovných pásov s jednotnou šírkou.

7) Opäť si vezmite plech na pečenie, vysteľte ho potravinárskou fóliou alebo papierom na pečenie. Začnite na plech ukladať pásy cesta, najskôr po okrajoch, potom do stredu. Je dôležité, aby ste medzi nimi mali rovnakú vzdialenosť.

8) Voľné miesta medzi pásmi z cesta vyplňte tvarohovou plnkou. Najľahšie vám to pôjde pomocou cukrárske striekacej pištole alebo obyčajným plastovým sáčkom.

9) Teraz pokračujte druhou vrstvou. Upečené cesto ukladajte na to miesto, kde sa nachádza tvarohový krém. Medzery opäť vyplňte spomínaným krémom.

10) Maslo a čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Najlepšie je použiť mliečnu a horkú čokoládu v rovnakom pomere. Potrite nej koláč a vložte do chladničky na 30 minút.

11) Ak nechcete použiť polevu, môžete si čokoládu nastrúhať a posypať nej koláčik. Ďalej si vystrihnite papierové pásky, položte ich na koláč ako šablónu a štvorčeky posypte práškovým cukrom.

Hotovo!

zdroj: myjsmezeny.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like