Pripravte si domáci chlieb BEZ MÚKY A DROŽDIA. Je zdravý a vydrží vám aj týždeň!

Spread the love

Chlieb bez múky a droždia je veľmi chutný a osloví najmä ľudí, ktorí si chcú udržať postavu vo forme. Ja osobne ho jedávam ráno na raňajky, na desiatu, alebo ho zvyknem brať so sebou na cesty. Jeho príprava je rýchla a ľahká. Čo budeme potrebovať na chlieb bez múky a droždia

Ingrediencie:

    • 1 polievková lyžica slnečnicových semien
    • 0,5 polievkovej lyžice rozdrvených ľanových semien
    • 0,5 polievkovej lyžice lieskových alebo vlašských orechov
    • 1,5 polievkovej lyžice ovsenej múky
    • 4 polievkové lyžice otrúb
    • 1 čajová lyžička soli
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1,5 polievkovej lyžice vody

Postup na prípravu:

1.) Pomeľte orechy, ktoré ste si vybrali. Ja som mala namiesto otrúb otrubové sucháriky, ktoré som jemne nasekala nožom.
2.) V hlbokej miske si premiešajte všetky suché prísady. Nezabudnite na soľ a cukor.
3.) V oddelenej nádobe zmiešajte vodu s rastlinným olejom. Zmes môžete trochu rozšľahať a potom ju vylejte na suchú zmes.

4.)Všetky zložky dôkladne premiešajte a nechajte odstáť na 2 hodiny.
5.) Zmes vložte do silikónového pekáča. Vložte ju do rúry a pečte 20-25 minút pri teplote 180°C.
6.) Vyberte chlieb zo silikónovej formy, prevráťte ho a potom ho položte na plech. Chlieb pečte ešte pol hodiny pri teplote 180 stupňov.
7.) Váš chutný chlebík je pripravený na to, aby ste ho zjedli. Prajeme vám dobrú chuť.

Tento lahodný domáci chlieb si určite vychutnáte vy aj vaša rodina! Recept je sám o sebe jednoduchý a takýto chutný chlieb v pekárni jednoducho nekúpite. Mimochodom, vydrží vám týždeň pri dobrom uskladnení.

 

Flourless bread with sunflower, flax and chia seeds, oats, psyllium seed husks and hazelnuts.

 

You Might Also Like