Prekvapte svoju rodinu s týmto neobyčajným receptom: Vyskúšajte chrumkavé pečivo s úžasnou zemiakovou plnkou!

Zdá sa, že sme objavili recept, ktorý si zamilujete! Toto esteticky príťažlivé chrumkavé pečivo plnené lahodnou zemiakovou plnkou je nielen potešením pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. Recept na túto chutnú pochúťku sme našli na youtube a pri jeho príprave si určite užijete aj trochu zábavy.

Ingrediencie:

  • 200 ml teplej vody
  • 90 ml teplého cmaru
  • 45 g olivového oleja
  • 1,5 lyžice kryštálového cukru
  • 2 PL polohrubej múky
  • 1 ČL soli
  • 1 PL sušeného droždia
  • 490 g hladkej múky

Na plnku:

  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku soli
  • 3 g mletej červenej papriky
  • 2 g mletých chilli papričiek
  • 6 PL rastlinného oleja

Postup prípravy:

  1. Pripravte kvasnicové cesto: Do väčšej misky nalejte teplú vodu, pridajte cukor, droždie, polohrubú múku a zamiešajte. Nechajte zmes odstáť 10 minút pod utierkou.
  2. Pridajte do kvasnicovej zmesi olivový olej, teplý cmar a postupne dosýpajte hladkú múku. Potom pridajte soľ a miesite rukami až kým nevznikne vláčne a menej lepivé cesto. Cesto potom prekryte utierkou a nechajte kysnúť 45 minút.
    1. Medzitým si pripravte zemiakovú plnku: Uvarite zemiaky do mäkka, ocedite ich a roztlačte na kašu. Na panvici rozohrejte rastlinný olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, kým mierne nezhnedne. Pridajte mletú červenú papriku, mleté chilli papričky, soľ a orestujte ešte 2 minúty. Potom cibuľovú zmes vmiešajte do zemiakovej kaše a dôkladne premiešajte.
    2. Kysnuté cesto vyklopte na pomúčnený pracovný povrch a rozdelte ho na 16 rovnakých častí. Posypete ich múkou a vytvarujte v dlaniach do guliek. Dvanásť guliek uložte na pomúčnenú podložku, prekryte fóliou, aby nevyschli, a zvyšné štyri použite na prípravu pečiva.
    3. Rozvaľkajte jednu guličku na malý ovál, pričom na jednej polovici cesta vytvorte pomocou hrubšej slamky dierky. Na druhú polovicu cesta nanesiete zemiakovú plnku, zložte cesto s dierkami cez plnku a zrolujte. Postup zopakujte aj s ostatnými guľkami cesta.
    4. Pripravené pečivo položte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným žĺtkom. Vložte plech do predhriatej rúry a upečte 30-35 minút pri teplote 200°C, kým pečivo nezosmieša dohneda.
    5. Hotové chrumkavé pečivo so zemiakovou plnkou môžete servírovať ako skvelý snack alebo ako originálny príloh k hlavnému jedlu. Dobrú chuť!

    Vyskúšajte tento jedinečný recept a zdieľajte svoje zážitky s nami. Nezabudnite sa podeliť o svoje výsledky a tipy v komentároch!

Videorecept: 

zdroj: Z Fatmovej kuchyne

You Might Also Like