Pripravte túto neodolateľnú kapustu plnenú hmotou z mletého mäsa, tvrdým syrom a obalenú v slaninke. Vďaka tomuto jednoduchému receptu si vychutnáte chutnú kapustu, ktorú ste ešte nejedli. Určite to vyskúšajte!
Ingrediencie:
- 1 hlávková kapusta
- 1 kg mletého mäsa
- 5 g soli
- 5 g čierneho mletého korenia
- 2 vajcia
- 400 g slaniny
- 150 g tvrdého syra
Postup:
- Vyberte si hlávkovú kapustu a vyrežte z nej hlúb.
- Vydlabte dutinu v kapuste.
- Do samostatnej misy dajte mleté mäso a rozklepnite vajcia.
- Pridajte soľ a korenie, a dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady prepojili.
- Hmotou z mletého mäsa naplňte dutinu v kapuste.
- Do stredu kapusty umiestnite kúsok tvrdého syra.
- Položte kapustu na plech pokrytý papierom na pečenie a zvonku ju obalíte mäsovou hmotou.
- Celú kapustu obložte plátkami slaniny.
- Pečte v predhriatej rúre asi 2 hodiny pri teplote 160 °C.
Videorecept:
zdroj: Cookrate – Meat Recipes