Pozor! Tento koláč je VYSOKO NÁVYKOVÝ – s lahodnou plnkou, po ktorej si budete olizovať všetky prsty!

Spread the love

Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok. Je jednoduchý a výborný. Tento krém používali aj vo veľmi dobrej cukrárni u nás v Košiciach, ide teda skutočne o veľkú lahôdku.

Potrebujeme:

Cesto:

1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru
100 ml vody
200 ml oleja
2 lyžice kakaa
3 vajcia
150 g hladkej múky

Krém:

cukor, rum,
2 kelímky kyslej smotany
2 kelímky nátierkového masla

1 – 2 tégliky smotany na šľahanie

Na ozdobu:

horká čokoláda

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým maslom. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou. Podávame vychladne.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like