Populárne Monte kocky s famóznou chuťou! Jednoduchý smotanový dezert s kakaovou piškótou!

Zdieľať článok na

Ak ste tiež veľkým fanúšikom smotanových dezertov, potom Vás recept na dnešnej smotanové rezy s kakaovým piškótou maximálne poteší. S trochou nadsadenia povedané, dezert máte pripravený, než sa Vám uvarí voda na kávu. Káva sa ku smotanovým rezom totiž úžasne hodí.

Stačí chvíľka pečenie, voňajúce káva, dobrá nálada, príjemné počasie a pohodový letný deň môže začať. Sa smotanovými rezy na vonkajšom stole deň ešte doladíte.

INGREDIENCIE NA CESTO


5 vajec
5 lyžíc Čurko kryštál
3 lyžice kakaa
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva

NA KRÉM
1 l mlieka
6 lyžíc práškového cukru
2 balenia vanilkového pudingu
2 smotany na šľahanie
250 g masla
200 g čokolády na varenie

POSTUP:


1) Najskôr upečieme piškótu. Vajcia si vyšľaháme s cukrom do nadýchané peny. Do zmesi pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Plech si vystelieme papierom na pečenie.

2) Na neho nalejeme cesto. Zhruba 20 minút pečieme na 180 stupňov. Po upečení necháme vychladiť.

3) Teraz príde na rad krém. Klasickým spôsobom si uvaríme puding. Do vriaceho mlieka s cukrom si pridáme pudingové prášky a uvaríme puding.

4) Necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do hladkej peny. Tú potom pridávame k studenému pudingu. Vymiešame hladký krém.

5) Upečený a studený piškótu potrieme pudingovým krémom.

6) A na záver luxusné poleva. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokoládu na varenie.

7) Ďalej nevykurujeme a odstavíme ju z ohňa. Vyšľaháme si smotanu a tú spojíme dôkladným miešaním s čokoládou. Vzniknutú polevu vylejeme na pudingový krém a necháme stuhnúť.

8)Hotové rezy môžete ešte nechať vychladiť celé.

Zdieľajte tento super recept na domáce mliečne rezy! Určite si na nich tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz tortekolaci.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like