Poctivá fazuľová polievka našich starých mám! Chutná a zasýti celú rodinu…

Spread the love

Ak rozmýšľate nad niečím rýchlym, tak fazuľová polievka nie je najlepším výberom. Hlavne ak si chcete pripraviť poctivý údený vývar a v polievke chcete mať údené rebrá alebo napríklad také koleno. Ak však chcete chutnú a sýtu polievku, tak potom ste klikli správne. Odporúčame variť polievku vo veľkom, pretože tanier otočíte dvakrát smerom k hrncu. A ak sa predsa len ponáhľate s prípravou, môžete použiť aj fazuľu z konzervy a variť bez údeného rebra či kolena.

Ingrediencie:

2 veľké zemiaky
čerstvá fazuľa
lyžica bravčovej masti
300g údeného rebra
2 klobásy
1 cibuľa
2 mrkvy
čerstvá petržlenová vňať
2 KL červenej mletej papriky
čierne mleté korenie
bôbkový list
soľ

Postup:

1.) Deň pred prípravou polievky si namočte fazuľu v studenej vode a nechajte ju tak celú noc.
2.) Na bravčovej masti si osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte mrkvu a na kolieska nakrájanú klobásu.
3.) Všetko spolu restujte asi 10 minút. Zalejte 2l vody alebo vývarom a pridajte fazuľu, údené rebro, zemiaky a červenú papriku.
4.) Trochu okoreňte a pridajte aj bobkový list. Varíme kým všetko nezmäkne.

5.) Keď je fazuľa uvarená takmer úplne, pridajte petržlenovú vňať.
6.) Uverené rebrá vyberte, oberte z nich mäso a to potom primiešajte naspäť do polievky.
7.) Množstvo vody alebo vývaru záleží od toho, či chcete mať polievku hustejšiu alebo redšiu.
8.) Na záver povarte ešte približne 15 minút aby všetko zmäklo a chute sa spojili. Podľa potreby dosoľte a dokoreňte.

Prajeme dobrú chuť.

You Might Also Like