Pochúťkové ovocné rezy s kyslou smotanou podľa babičkinho receptu, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Zdieľať článok na

Zákusok pre tých, ktorí majú radi jemné osviežujúce koláče, nepresladené a rozplývajúce sa na jazyku. Možno robiť s akýmkoľvek ovocím.

Tento recept je od gazdinky Ivany N.

Pripravte si tento osviežujúci dezert a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Dezert je výborný!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

hlavné ingrediencie

  • 5 vajec,
  • 20 dkg cukru krupice,
  • 100 ml vody,
  • 100 ml oleja,
  • 25 dkg polohrubej múky,
  • ½ prášku do pečiva (Voliteľné pre tmavú piškótu – 2 lyžice kakaa)

krém:

  • 1 l mlieka,
  • 3 vanilkové pudingy,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 4 PL cukru,
  • 1 lyžica masla,
  • 2 kelímky kyslej smotany,
  • Trochu práškového cukru,
  • Akékoľvek ovocie – čerstvé alebo z kompótu

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Žĺtky ušľahať s cukrom do peny, pridať olej, vodu, múku s práškom, nakoniec ručne vmiešať sneh z bielkov. Cesto naliať na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie a upiecť v predhriatej rúre na 180 ° C 15 – 20 minút. Ak chcete tmavé cesto, pridajte 2 lyžice kakaa. Na vychladnutú piškótu naskladať akékoľvek ovocie z kompótu alebo mrazené samozrejme aj čerstvé.
  2. Krém: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru uvariť, do horúceho pudingu vmiešať asi tak 1 lyžicu masla, do vychladnutého vmiešať 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľahať … .. Na piškót s ovocím natrieť krém a hore vyšľahať 2 šľahačky so stužovačom, posypať strúhanou čokoládou. Odporúčam urobiť večer a nechať do rána krásne záležať v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

 

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Autor receptu: Ivana N

zdroj: mimibazar.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like