Pochúťka zo strúhaných zemiakov: Vynikajúce jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Mäso nikomu nechýba!

Dnes vám predstavíme fantastický recept na prílohu zo strúhaných zemiakov, ktorá sa pečie v rúre a chutí naozaj vynikajúco.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 45 ml olivového oleja
  • 45 ml mlieka
  • 20 gramov hladkej múky
  • 8 gramov soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 5 zemiakov
  • 2 mrkvy
  • 80 gramov mozzarelly
  • 50 gramov čedar syra
  • štipka petržlenu
  • 4 zelené cibule
  • 50 gramov strúhaného čedar syra

Postup:

  1. Očistite zemiaky a mrkvu, nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a dajte do misky.
  2. Zalejte nastrúhanú zeleninu vodou a nechajte ju 5 minút zaliate. Potom scedíte.
  3. V miske zmiešajte nastrúhanú mozzarellu a čedar. Pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a zelenú cibuľku. Dobre premiešajte a odložte bokom.
  4. Vymiešajte vajcia s olejom, múkou a všetkými koreninami.
  5. Mix nastrúhanej zeleniny nechajte odkvapkať a následne zmiešajte s vajíčkovou zmesou.
  6. Pripravte si pekáč, ktorý vymastíte maslom.
  7. Na dno pekáča navrstvíte polovicu zemiakovo-mrkvovej zmesi, potom vrstvu náplne a zvyšok zemiakovo-mrkvovej hmoty.
  8. Na vrch nasypete 50 g strúhaného syra.
  9. Dáte pekáč do vyhriatej rúry a necháte piecť na 30 minút pri teplote 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Videorecept:

zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

You Might Also Like